Jeg vil advare alle om å velge Norwegian, spesielt hvis du reiser med små barn. Vår siste opplevelse med dem var sjokkerende og uakseptabel på flere måter.
Den 31. august 2024 fløy vi med DY1275 fra Antalya til Stavanger. Som vanlig var flyet forsinket – det samme skjedde på utreisen, og dette er dessverre typisk for Norwegian. Jeg kan knapt huske en eneste flytur med dem som ikke har vært forsinket. Dette er tydeligvis standard hos dem, og de tar seg ikke engang bryet med å informere passasjerene skikkelig.
Men det som er enda verre var en episode på flyet som traumatiserte vår fire år gamle sønn. En mannlig flyvert prøvde plutselig å ta tak i barnet vårt, som nettopp hadde våknet, og prøvde å irettesette han og snakket aggressivt og stygt til han fordi han ikke hadde satt på setebeltet raskt nok. Dette skjedde bare få minutter etter at beskjeden om setebeltene ble gitt – voksne hadde knapt rukket å feste sine egne belter. Flyverten oppførte seg aggressivt og hensynsløst, noe som gjorde sønnen vår redd og begynte å gråte. Selv etter vi kom hjem har han nevnt episoden, noe som tyder på at det hadde en dyp effekt på han.
Når vi kontaktet Norwegian om hendelsen, fikk vi kun et standardisert svar som tydelig viste hvor lite de bryr seg og hvor lite alvorlig de tar denne saken.
Det er uakseptabelt at Norwegian tillater slike ansatte, og vi mistenker sterkt at flyvertens oppførsel var preget av rasisme. Han spurte unødvendig om barnet vårt snakket norsk eller engelsk, til tross for at han visste at vi allerede hadde snakket norsk (vi hadde nemlig samtaler med han på flytende norsk før den episoden fant sted). Det er åpenbart at dette spilte en rolle i den respektløse og uprofesjonelle måten han behandlet sønnen vår på.
Denne opplevelsen har vært ødeleggende for vår familie. Norwegian bryr seg tydeligvis ikke om sine kunder, og vi kommer aldri til å bruke dem igjen. Hvis du vil unngå forsinkelser, dårlig service og risikoen for å bli behandlet på samme uakseptable måte, anbefaler jeg at du styrer unna Norwegian for enhver pris.