En gang med Wizz Air og ALDRI igjen de er ikke OK firma vi er ikke fornøyd med ansatte som jobber til Wizz Air og betaling ekstra i flyplass for en bagasje fordi de var litt stor 2 cm ... Wizz Air NEVER AGAIN
113–117 av 29 336 anmeldelser
Denne historien handler om en tur til Budapest. Som ble til en tur til Wien. Som ble til en lengre tur til Wien. Og om usikkerhet om det var en booking å bruke.
Først til opprinnelig booking. Bergen - Budapest. Fant tilfeldigvis ut via appen deres at ruten var endret fra Bergen-Budapest til Stavanger-Budapest. Prøvde få kontakt om hvordan jeg skulle forholde meg til endringen. Det tok måneder før jeg fikk svar. Jeg fikk mulighet til pengene tilbake, endre rute eller penger til Wizzair account.
Jeg gjorde om bestilling og betalte melomlegg. Denne gang til Wien. Det kom stadig meldinger om endring i ruten. Med dyr ekstrapakke med setevalg og ekstra baggasje var det kjipt å ikke kunne velge sete når jeg ble bedt om å bekrefte at jeg ville bruke bookingen med endrede tider. Bekreftelsen stoppet opp og kom ikke videre pga dette. Hadde jeg en booking? Var det verd å bestille hotell? 10+ ganger ble det forsøkt gitt bekreftelse via hjemmesiden. Jeg hadde forsøkt epost.
Til slutt ringte jeg. En hyggelig person på kundeservice ville først at jeg skulle gjøre det som ikke hadde virket. Og det virket ikke denne gangen heller. Men det ble en ordning.
Så kom eposten fra kundeservice. Jeg kunne forklare at det var ordnet seg. Så sier avsender at "Prior your call there were changes that needed to be accepted in order for you to be listed as a valid
passenger on the new respective flight. Therefore you have been presented the options, which passengers are offered in case of schedule change, in our previous correspondence."
Dette er toppen av frekkhet: Først klarer ikke Wizzair, som jeg har kjøpt +/- 40 billetter av gjennom årene, å ha problemer med datasystemet, så forteller ejg at det måtte manuelt ordnes pr telefon; og på toppen av det hele blir jeg fortalt at jeg bare kunne gjøre som det ble fortalt i eposten. Noe selv han på telefon på kundeservice konstanterte at ikke gikk!
Når jeg etterpå skulle logge meg inn virket ikke passordet... Det var en smal sak å ordne. Men likevel.
Så gjenstår returreisen..
Direkte-rute ra Bergen til Gdansk. Gunstige priser, men vær bevist på bagasjestørrelsen, her kan det lett komme tillegg. Flyturen tar 1 time og 40 minutter.
Servicen ombord var vanlig standard med div. tilbud fra trillevogner. Litt trangt mellomsetene, men greit nok på en så kort reise.
Det er godt mulig å reise til/fra Polen rimelig.
Vær obs på å sjekke inn via nettet før avreise ellers må en betale et betydelig gebyr.
Svært lav billettpris med avreise fra Torp. Bra app, man trenger ikke å printe billetten. Hyggelig kabinpersonale og moderne fly.
Kjøpte flybillett på wizzair.com og betalte med kredittkort. Mottok elektronisk faktura (invoice) som bekreftet avtalt beløp for kjøpet. Alt var helt i orden.
En tid senere kommer faktura fra kredittkortselskapet. Da har beløpet steget med ca 15%.
Jeg kontakter Wizzair. De forklarer det med at selv om fakturaen var i NOK, så hadde jeg valgt å betale i Euro...(?). Jeg ba om å få forklart hvorfor jeg da får faktura i NOK, og samtidig ba jeg om få oppgitt hvilken omregningskurs fra EUR Wizzair hadde benyttet. Den måtte være drøy.
Jeg fikk ikke svar på mine spørsmål, bare tull og bortforklaringer.
Min oppsummering: Reiser du med Wizzair, regn med å møte en forretningsmoral som er under lavmål.
Ellers betyr Priority at du får stå betydelig lenger i kø en de som velger normal billett.