“MRS”
Anmeldelse av Knettsetra

Knettsetra
Vurdert som nr. 2 av 3 Smått og godt i Trysil
Kjøkken: Norsk
Beskrivelse: Tradisjonen vil vite at Knettsetra ble bygd av Per Tollefsen (1754–1822) ca 1790, som var eier av Sørby Oppigarn´ på den tiden. Sørby Oppigarn var en av de 13 eldste og største garder i Trysil med flere setrer, bl.a. ´Pigardssetra ved Mo. (Like ved planteskolen). Men det finnes dokumenter på at det var seterdrift på Knetta før den tid. (Gammelstua – «Vaffelstua» er bygd 1760.) Eieren av Knettsetra har alltid vært eierne av Sørby Oppigarn´. Buføringa gikk først til Pigardssetra (tidlig beite). Senere på sommeren (rundt St. Hans) gikk buføringa opp lia langs Knettbekken, mellom Litlknetten og Storknetten, over Hembrenna (stedet der en ser «hemmat» til Sørbygarden på andre siden av elva) og til Knettsetra. Tall ifra 1808 viser at garden hadde da 3 hester, 24 storfe og 30 sauer/geiter. I 1954 ble det bygd skogs og seterveg opp fra Skyltbæk, og i 1980 ble ny veg bygd fra Vestbyvegen og nordover lia (den vi i dag kaller Knettvegen). Jon T. Sørby (1895–1972) var den siste bruker som setret på Knettsetra, og seterdrifta tok slutt i 1971. Etter avtale med Jon Sørby, har Trysilfjell Utmarkslag utført omfattende restaureringsarbeider på setra i årene 1989–1990. Det er også flyttet gamle tømmerhus fra Pigards og Sørbyenget til Knettsetra. I dag er det følgende hus på setra: Seterstua (bygd ca. 1920) ble dobbelt så stor etter at seterstua fra Pigards (Mo) ble flyttet og tilbygd. En kan anta at disse setrene kan være bygd i samme tidsrom, da seterstuene har samme breddemål. Gammelstua, størrøset, (bygd 1760) kalles i dag «Vaffelstua». (Størrøs = hus/rom for ysting/koking). Sanitærbygget er oppført av tømmer fra låven på Sørbyenget og Pigards. Fjøset og sauefjøset (bygd 1900) er snudd 90 grader og kalles i dag «Stallen». Det som i dag er pumpehus/vedskåle har før vært vedskåle og stod midt på tunet, mellom seterstua og fjøset (dette kan være ett av de eldste husene på setra). Kjølebua har snart forfalt, men står like sør for setertunet. I tillegg stod det en låve/løe nord for dagens sanitærbygg. Denne forfalt mot slutten av 1970-tallet.
Anmeldt 4. august 2022 via mobile enheter

Bestilte rømmegrøt. Liten skål for en høy pris. Fikk riktignok ett glass saft med i prisen. Men det verste var grøten. Smakte hvetemel og minnet ikke mye om en god ekte rømmegrøt. Fjordland er 100 % bedre. Skjerp dere. Bestilte også en dessert.Brød med vaniljesaus og multer. Grusomt tørt og ekkelt. Stedet var hyggelig. Og serveringen var effektiv.

Dato for besøk: juli 2022
Takk, knuth823

Anmeldt 15. april 2022 via mobile enheter

Som alltid nydelig gulasj. I tillegg prøvesmake jeg pommes frittes til barna. Og den var topp🙂👍. Vært her mange ganger, og kommer igjen🙂 Beste stedet i Trysil.

Dato for besøk: mars 2022
Takk, idatrip264
Anmeldt 23. februar 2022

Vi spiste lunsj her en dag i bakken i vinterferien. Sykt mye folk og køer over alt. Godt organisert system og kø på Knettsetra, med en svensk blid og supereffektiv dame ! Vi venter litt på bord, men maten kom raskt. Vi spiste gulasjsuppe og biff stroganoff. God mat. Skulle bare ønske dere droppa dispenserbrus ! Rød/hvite papp Cola beger overalt stod ikke i stil til et tradisjonsrikt sted, maten og atmosfæren ( bord rett ved en koselig knitrende peis ! ) …men Mette og glade, takk for oss.

Dato for besøk: februar 2022
Takk, jb994
Anmeldt 9. januar 2022 via mobile enheter

Det var kun mulig å bestille mat via app. Det var ingen mulighet til å gjøre endringer på det man skulle kjøpe. Skulle bestille burger uten visse ingredienser grunnet matallergi. Når jeg spurte servitøren hvordan jeg gjorde det fikk jeg bare beskjed om å pelle av fra burgeren når den kom. En venn spurte også om servitøren kunne ordne et par servietter men han sa bare at det var ved inngangen og at det måtte vi hente selv. Dårligste kundeservicen jeg noen gang har vært borti

Dato for besøk: januar 2022
Takk, Nomad14308530056
Anmeldt 8. mars 2021

Det var hyggelig, men annerledes å være på Knettsetra uten kø og høy partyfaktor. Gulasjen var, som vanlig nydelig. Betjeningen kjapp, serviceminded og trivelig.
Vi storkoste oss.

Dato for besøk: mars 2021
1  Takk, Nin68

Reisende som så på Knettsetra, så også på

Har du vært i Knettsetra? Del dine erfaringer!