Veldig bra guidet tur med gjennomgang av bygging og restaurering av både små og store trebåter. Mye interresant historie. Flink og kunnskapsrik guide.
Ta en tur til Norheimsund og besøk Hardanger Fartøvernsenter. Mye fint å se på. Ivrige og engasjerte medarbeidere. Her kan du se båtbygging, taulaging, utstillinger og spise gode vafler på kaien. Vi var der kl 10,00 i et aldeles nydelig vær.
Vi fikk en glimrende presentasjon av båtbygger håndtverket. Roing på fjorden i tradisjonelle trerobåter og laging av tau på referansen.
Takk for omtale, Claus. Snart er ro-sesongen i gang igjen :) Cecilie, Hardanger fartøyvernsenter
Å rusle på kaiene, kikke rundt i museet og snakke med båtbyggerne; en opplevelse av de skjeldne. Jeg kommer garantert tilbake
Takk for flott omtale, Thomas! Me er heilt einige - dette er eit trebåt-eldorado. Kom snart att :) Cecilie, Hardanger fartøyvernsenter
Eg var innom ein regnværsdag i juli. Hadde med barn på 6 og 10 år. Senteret har små trebåter i produksjon og store fartøy under restaurering. Fint å få gå rundt på området og sjå trebåtbyggerene i arbeid. Samt utstilling av forskjellige trebåter. Det er også egen reperbane på området det det er mye historie rundt hvordan tau har blitt laget opp gjennom tidene.
Det var også laget til fine praktiske aktiviteter for barn (og voksne):
- kasteline
- knyting av knoper og stikk
- bygging av små trebåter
- trøtraktorer
- robåter til utlån
- aktivitetsløype med poster for barn, denne slo godt an hos barna.
En kan også prøve å lage tau.
Det vises filmer i kafeen på forespørsel.
Fin cafe med gode vafler og gjennosmnittlige norske priser.
Sett av god tid til dette besøket om du vil få med alt.
Det er også mulighet til å handle båt, bøker, diverse tau og treprodukt i cafeen.
Flott plass midt i Hardanger.
Takk for at du tok deg tid til å skriva ein fyldig og fin omtale!
Hjarteleg velkomen innom til oss ved eit anna høve :)
Beste helsing
Cecilie, Hardanger fartøyvernsenter
Flott museum i rolige omgivelser i Norheimsund.
Vi hadde med barna på 8 og 12, og de synes det var spennende og lærerikt. Høydepunktet var å lage sitt eget tau og selvfølgelig å spikke trebåter som de fikk prøveseile i et lite basseng.
Takk for omtale! Det er alltid moro å laga noko med eigne hender. Treng de meir tau, er det berre å koma innom att :)
Beste helsing,
Tina K, Hardanger fartøyvernsenter