Mektig sett nedenfra, skummel sett ovenfra! Her blir du minnet på hvor bitteliten du er. Men unn... les mer
Vi startet turen ved Hjellefossen, som er flott! Veien innover går på grusvei med jevn stigning og enkelte bratte bakker. Mye flott natur langs veien og Alvdalsfossen og en annen mindre foss er nydelig.
Vi var uheldig og fikk regnvær underveis, så turen fra vettigård og ned til fossen ble en lite hyggelig opplevelse. Det er veldig bratt og steinete og med regn på dette ble det glatt og sleipt. Det står at det tar 30 min å gå inn til fossen, men det er nok i finvær og om du er i god form, vi brukte 1 time hver vei selv om vi er turvante.
Selve fossen var fin, selv om jeg personlig synes at de langs veien var flottere! Men vi er alle forskjellige.
Skulle jeg gått turen igjen så hadde jeg droppa å gå inn til vettisfossen, kun t/r vetti gard. Veien inn der er vakker!
To karer vil besøke Vettisfossen. Vi parkerer ved Hjelle og går inn ca 5 km inn til Vetti gård. Det er tidlig på sesongen og alt er stengt. Veien hit går på grusvei og er lett å gå. Mange flotte fosser langs veien. Elven er ganske stor. Pause på Vetti gård, 320 moh. Deretter er turen på typisk Jotunheimen-vis på sti som delvis er tung å gå på grunn av mye stein. Det er også gått mye ras i området, og her har man ryddet stien. Anbefaler å bruke fjellstøvler. Etterhvert kommer vi inn til målet for turen, Vettisfossen. Den er spektakulær med sine 275 meters fritt fall. Etter en kort rast går vi tilbake. Hele turen med gode stopp undeveis med mye fotografering tok ca 6 timer. Denne turen anbefales!
Både turen inn til fossen og sjølve fossen er fantastisk og må opplevast dersom du er på Vestlandet.
Turen som startar ved Hjelle i Øvre Årdal tek omlag 1.5 t til bunn av fossen og eit kvarter lenger om du tek turen til toppen fra Vetti Gard.
Turen inn til vettisfossen anbefales på det sterkeste. Utrolig vakker natur med fosser og elva i sentrum.
Herlig tur. Første del til vettigård går man på enkel grusvei ved siden av elven hele veien hvor man blir helt betatt av det turkise vannet. Siste del er vesentlig mer kuppert og ulent terreng. Men går fint bare man tar det rolig. Selve fossen taler for seg selv. Vi gikk til nedre del av fossen og synes det var fantastisk.
Parkerte på Hjelle, gikk grusveien til Vetti gard og stien videre derfra til bunnen av Vettisfossen. En virkelig nydelig tur med fantastisk natur hele veien! På Vetti gård får en kjøpt kafémat som vaffel og kaffe.