Hotellet har fått svært blandede omtaler, men nå har de tydeligvis tatt grep! Tyssedal hotel ligger i nærheten av industri og kraftstasjon, men har også fin utsikt mot fjorden. Den gamle kraftstasjonen, som nå er kraftmuseum, er forøvrig en av våre vakreste industribygninger, verd et besøk! Hotellet er fra 1912/13, så det er en gammel og flott bygning.
Vi ble tatt godt i mot i resepsjonen av en polsk, men norsktalende, vennlig og hyggelig dame. Vi hadde bestilt ett dobbeltrom og ett enkeltrom. Dobbeltrommet hadde fått pusset opp badet og var blitt lekkert! Moderne og rent. Enkeltrommet hadde et eldre bad, men rent og greit. Det var intet å utsette på rommene. Bortsett fra at dobbeltrommet kun hadde en stol, enkeltrommet hadde to. I hver etasje var det imidlertid hyggelige sittegrupper og veranda, så det var et lite problem.
Hotellet er kjent for alle sine vakre malerier som er fordelt på spiserom, flere oppholdsrom og i hotellkorridorene. Bare malerisamlingen gjør hotellet verd et besøk. Det er et nydelig, gammelt hotell!
Vi var litt spente på middagen, men også her har det tydeligvis blitt tatt grep. Veldig hyggelige engelsktalende kelnere. Vi valgte entrecote og kylling. Begge rettene var perfekt stekt med godt tilbehør og gode sauser. En flaske god rødvin og en velsmakende dessert gjorde susen. Så var vi klare for EM i fotball. Storskjermen sto klar i ett av oppholdsrommene. Det smakte med et glass øl og en Hardanger aquavit!
Vi har ingen problemer med å anbefale Tyssedal Hotel.