Flott plass må oppleves bare og gå på tur en time eller to, flott natur og fine fjell og klart fint... les mer
Er du i nærheten er dette stedet å besøke.
Gode parkeringsmuligheter, Bom kr 150,-
Godt merket og tilrettelagt med broer over vann/bekker. Noe bratt enkelte steder men kan da bruke tau om nødvendig. Går mye langs fossen som er et flott skue for øyet med breen i bakgrunnen. Kan nyte flott natur både opp og ned. Enkelt å fylle vannflasken for friskt og kaldt vann. Litt kjøligere på toppen så kan være greit men genser/jakke når en skal nyte matpakka på toppen i fantastiske omgivelser.
Anbefaler turen på det sterkeste.
Bruker gjerne god tid for bilder underveis.
For en vill og vakker natur! Så glad vi svingte opp og var nysgjerrige på hva dette kunne bringe. Breen viser seg majestetisk helt fra parkeringen. God plass til å parkere,og for bobiler. Vi gikk med freidig mot og nøt den vakre naturen. Artig sti med bruer over er par bekker. Tau å holde seg i opp noen lette bergpartier. Belønningen på toppen er helt topp. Ha gode sko, og litt drikke i sekken. Vi brukte godt 2 timer med god pause. God tur😊
Familie på 4 der barna er 5 og 10 år. Ville det være mulig å gå en tur som blir klassifisert som krevende?
Målet kunne man skimte når man la i vei opp mot Buer som er startpunktet for turen. Smal vei, som man må forvente på slike steder. Det er opparbeidet en flott asfaltert parkeringsplass med gode informasjonstavler. Inn på parkeringsplassen er det en bom som åpnes automatisk. På vei ut, betaler man kr 150,- med kort før bommen åpnes.
Skiltet til Buerbreen var vendt feil vei, så et øyeblikk var vi på vei på en annen tur. Men man skal altså gå rett frem, gjennom gårdstunet og inn på grusveien. Når skogen starter vil du se de kjente røde T-ene som leder deg oppover mot breen.
I partiet med skog er terrenget steinete med lun og koselig vegetasjon. Når vi nærmer oss ferdig med skogen må vi passere noen elvestryk. For familien blir dette spennende å balansere på steiner i elven for å prøve å holde oss tørre. Men det er nå utsikten blir helt enestående.
Elvepasseringene avsluttes med en stilig hengebro. Fotosession og litt nerver her.
Videre oppover er det røffere og brattere. Gode tau er lagt ut for at det skal være mulig å komme seg oppover. Det er spennende, men også tidkrevende. Mellom de to lengste taustrekkene synes ungene at nå er det langt nok oppe. De tenker på at de også skal ned de samme fjellsidene.
Det er nok bare noen hundre meter igjen til toppen, men vi er fornøyde med turen og opplevelsen. Breen seer vi der opp og veldig mange spennende utfordringer er blitt løst og må løses igjen på vei ned.
Kunne vi klart det? Ja det kunne vi, men det er samtidig viktig å beholde turgleden og respektere hverandres grenser. Vi tar toppen en annen gang.
Turen anbefales på det varmeste. Ungene storkoste seg med en gang de så at det var klatring og broer på turen. Og for en fantastisk natur.
Gode tursko som kan tåle vann og som har gripestyrke på glatte steiner og berg, gjør mye av turen på en fin opplevelse.
Vi bodde på Odda camping og derfra enkelt å følge bilvei inn til parkering. Pris kr 150. Flott tur innover til breen langs elva. Noen bratte og steinete passasjer. Vi gikk på en regnfull dag og bekkene var ganske strie. Men med godt fot- og regntøy er dårlig vær ingen utfordring. Vi brukte ca 4 timer på turen. En fantastisk turopplevelse.
Utrolig fin tur :) Vær klar over at det er litt bratt noen plasser men er man litt turvant så går det helt fint. Det er henger tau på de bratteste stedene som man kan holde seg i. Godt fottøy anbefales!
Flott å gå langs veien til Buer, Så kan en å gå i flott terrengng inn til breen, Folegefonna. Flott natur. En kan også gå til ein nut,Reinanuten som gir den flotteste utsikt.Det går også an å kjøre bil inn til Buer