Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. TripAdvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
  
Anmeldelser (1 313)
Filtrer anmeldelser
1 313 resultater
Vurdering fra reisende
1 109
149
36
9
10
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Flere språk
Vurdering fra reisende
1 109
149
36
9
10
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
510 av 1 313 anmeldelser
Anmeldt 13. september 2018 via mobile enheter

Flott fottur på godt opparbeidet sti (kanskje nesten litt for opparbeidet). Vi brukte 4 timer inn og 3,5 time ned. Flott opplevelse. Det er mange som ønsker å ta bilde ute på tunga, så vi måtte vente 1 time på tur. Men det var helt greit, og vi kunne nyte den spektakulære utsikten imens. Jeg tok meg en liten svømmetur i et av vannene på vei ned. På en varm dag anbefales dette virkelig!

Dato for opplevelse: juli 2018
Takk, Camper400021
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 26. juli 2018 via mobile enheter

Jeg var her for 3 år siden, og gikk en fin tur på turstier i nær urørt terreng fra Trolltunga Active.

I dag er første 1-2 km fjernet til fordel for en utrolig stygg asfaltert veg. Her har man tydeligvis kun tenkt penger. Omliggende terreng er helt ramponert, og trær ligger fortsatt med roten i været langs vegens stygge fyllinger og skjæringer.
Murene langs vegen er antakelig laget av lokal spengstein, helt uten tanke på estetikk.
Sprengte skjæringer er ikke rensket for løse stein, og det er neppe brukt mer enn 1 fjellbolt for å sikre fjellskjeringene på hele strekningen.
Jeg anbefaler ikke å gå opp denne begredelige delen av turen - ta heller en bråkete shuttlebus, så er du i gang.
Jeg fikk beskjed om at sherpastien lenger vest ikke var anbefalt å bruke. Om den ikke er ferdig eller har blitt ødelagt vet jeg ikke.

Mellom Mågelitopp og første bratte bakke (gitt at man tar bussen opp) er det forholdsvis greit å gå. All myr er fjernet langs stien, så man går på snaufjell her.

«Trappene» opp neste skaret er tydelig ikke laget av sherpaer. Og alt videre arbeid for «å forbedre» stien gjøres med stor gravemaskin og krafse. Ny sti anno 2018, ser ut som et 6-7 meter bredt sår gjennom naturen. Dette er angivelig gjort for å skåne naturen for påkjenningen alle turgåerne påfører den.

Flere redningshytter er satt opp. Det er også en guide/fjellvakt langs strekningen.
Man kan hente vann i flere bekker langs stien. Anbefaling om 1-1,5 liter per person støttes 100 %.
Ta også med ekstra par sko. Slik stien er i dag, trenger man IKKE fjellsko. Joggesko med god demping og god sidestøtte holder i massevis. Man går 98% av turen på stein, fjell og asfalt.

Parkering koster en formue, og shuttlebuss fra Tyssedal til Skjeggedal går hver 1,5 time når du skal ned igjen. De grønne Shuttlebilene til Skjeggedal til Mågelitopp tror jeg slutter å gå en gang midt på dagen, så her må du nok ta bena fatt ned igjen.

Generelt: utsikten har man ikke ødelagt, men alt rundt jobber man hardt for å tyne hver krone ut av, på bekosting av naturopplevelsen.
At man får lov til å drive miljøkriminalitet på denne måten i 2018 er fryktelig synd.

Dato for opplevelse: juli 2018
5  Takk, jonbY3443KQ
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 23. juli 2018

Me var heldige med vêret og var god trent. Det er dårlig dekning for mobil og Wi-Fi. Turen tek 10 timar og ligg på høgfjellet, så varme klær er viktig. Og fjellsko, samt vindtette jakke

Dato for opplevelse: august 2017
4  Takk, Passport427187
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 18. juli 2018 via mobile enheter

Vi planla å ta turen i godt vær og ventet med å dra til det ble meldt sol og vindstille. Hvis du vil unngå de første 4 km på en svingete bratt bilvei, kan du kjøre helt opp til topp parkeringen. Kun 30 plasser, så vær tidlig ute, ca 05:30. Bomveien er åpen mellom 06 og 07. Nytt av året er også en shuttle buss som tar deg opp etter 07. Stien opp de neste 10 km er godt merket. DNT har gjort en kjempejobb, renset stien for jord, laget flotte trapper, passasjer med stokker, meget imponerende. Enkel sti 1,5 km til bunn av juvet, hvor du må klatre oppover i ca 1,5 km til platået. Deretter kupert sti. Det går opp og ned, men er relativt enkelt. Det er bygget to nye sikkerhets hytter, hhv ved 5km og 2 km igjen til målet itilfelle det skulle bli dårlig vær på turen kan du søke ly. Nytt av året er også fjellvakter som følger med og passer på at folk har det bra, ikke så rart med så mennesker som går turen, ca 30-40000 iåret.
Når du kommer frem får du norges råeste utsikt. Du ser utover det grønn/blå Ringedalsvannet, det er bare fantastisk. Sitt ned, spis litt mat og nyt dette vidunderlige skue. Klart du må ut på trolltunga. Still deg i kø, kan ta alt fra 5 min til 2 timer, avhengig av hvor tidlig du er oppe. For oss tok det 15 min. Få noen til å ta bilde av deg/dere. Gå rolig ut og gjør din posering. Hvis du tør å sitte og dingle med beina over kanten, så velbekomme. Jeg kjente suget og tok kun stående positur. Herlig utsyn, ikke glem å se utover mens du tar bildene, det går fort, kanskje ett til to minutt pr person før neste skal ut. Etter litt hvile, så er det 10km tilbake. Nyt turen, stopp underveis og ta deg god tid. Turen er absolutt å anbefale. God tur.

Dato for opplevelse: juli 2018
4  Takk, Einste1n
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 17. juli 2018 via mobile enheter

Den enorme innsatsen som nå blir lagt ned for å få turen inn til selveste Trolltunga komfortabel og lett er stor, forhåpentligvis blir noen av pengene som det koster å parkere eller ta buss opp dit brukt til dette. 500 kr for en bil er dyrt. Fin tur, godt tilrettelagt men hva med å bruke ekte nepalske serphatrapp-byggere for å lage vei? Var mye dårlig lagt stein i oppoverbakkene. Vi koste oss både til og fra og det å gå ut på selveste tunga var absolutt hvert de 28 km inn og ut.

Dato for opplevelse: juli 2018
Takk, rehasa
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et TripAdvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Vis flere anmeldelser