Grunnet funn av nytt skip er det daglig mye mennesker innom. Bra utstilling og gøy for de minste... les mer
Vikingar er spanande, det er ikkje til å kome unna. Ein sprelsk svenske lærte gutane mine å fekte på vikingmåten, med skjold og sverd eller øks. Vi var med på vikingquiz, kasta øks og tvinna halskjede. Det var nokre bodar som selde diverse mellomaldergreier. Me lot oss friste til å kjøpe eit tresverd og ei pyntenål.
Alt var eigentleg ganske fint, men det var fort gjort. Me brukte halvannan time og så hadde me eigentleg gjort det meste.
Gutane lekte med sverda sine på den store plenen på utsida museet og me åt ein is, så me fekk brukt ein ekstra time på det.
Fint, men fort gjort.
Mer en souvernir sjappe en et historisk senter. Ingen ting
fra norsk vikingetid her, i beste fall noe arkeologiske gjenstander lånt fra museer ved østersjøen. Simple animasjoner, kulisser og utstillinger rettet mot barneskoler o.l. Salg av souvernirer made in China, bøker og annet krimskrams. Enkel cafe med begrenset utvalg. Gildehallen er fin men etter å ha sett den blir det fort kjedelig, ingen aktiviteter eller guiding. Her burde en lært av vikingesenteret i Leknes Lofoten.
Jeg har deltar på to eventer på Midgards Viking Senter. Først Midgard Viking Marked i juli og Midgardsblot Viking og Metal Festival i august.
Dette er det perfekte sted for og oppleve viking livet, den flotte Gilde Hallen, og kings gravene. Et historisk sted fra viking tiden.
Utstilling av historiske gjenstander fra viking-tiden. Mye fint å se, selv om utstillingen ikke er så stor. Masse informasjon om vikingtiden kan leses ved og i forbindelse med utstillingen. Gildehallen er verdt besøket alene. Dette er en imponerende kopi av en høvdings gildehall. Med utskjæringer og ornamenter. Rett og slett fantastisk.
Anbefaler et besøk! Like gøy for han på 16 som hun på 5. Både fysiske aktiviteter og spennende historie. Fin dag for hele familien.
De har et smalt utvalg av retter. Så ikke kom hit sulten. Det står at de har: Toast, vafler, is og påsmurte polarbrød. Jenta bak disken sa hun var tom for toast men hadde tenkt å smøre på senere. Sto deretter med mobiltelefonen resten av tiden vi var der. Kunne fint rukket å smøre litt toast hvis service opplæringen hadde vært i orden.