Jeg blir trist av dårlig mat, og jeg blir enda tristere av dyr, dårlig mat.
Vi var et reisefølge som hadde bestilt bord på Skipperstuen, fordi vi hadde hørt mye bra om maten her. Vi ble raskt plassert ved et fint bord i skyggen med utsikt over omgivelsene. Der sluttet eventyret.
Vi bestiller stort sett vann og litt diverse fra menyen, blant annet fiskesuppen, som restauranten skryter på seg at CNN har omtalt (som forøvrig er en artikkel fra før 2019). Drikken kom fort. Etter 45 min fra vi bestilte, hadde ikke maten kommet enda (heller ikke fått noe påfyll på vann). Vi spurte en servitør om hva som skjer, så h*n skulle sjekke det ut. Servitøren kommer tilbake og sier at vi har fått prioritet. Det går så nok en halvtime før vi får ny beskjed av en annen om at det har skjedd en feil. Istedenfor for å beklage, la vedkommende skylda over på en av servitørene og unnskylder med at "det er menneskelig å gjøre feil". De ga oss dog ett glass hvitvin i kompensasjon.
Fra vi kom, til vi gikk, fikk vi aldri spørsmål om alt var bra med maten, eller om vi ønsket noe mer å drikke.
Til slutt kom så maten. Jeg gledet meg til fiskesuppa, mye pga omtalen. Når retten heter "Kremet fiskesuppe" kan man ikke forvente noe annet - her jeg tok jeg feil. Jeg har relativt gode kokkekunnskaper og ser når noe er feil. Denne retten var ikke nærheten av kremete, men den var skummet - vet ikke om kokkene har misforstått eller ikke. Suppa smakte nesten bare sitrus og sitronsaft - vet ikke om det er brukt hvitvin engang. Det var grei porsjon med rød- og hvitfisk, men smaken var ikke eksisterende. Av blåskjell var det kanskje maks 6 stykker. Grønnsakene var dog verre. Skal ikke kritisere hvordan man lager supper, men om agurk og rød, gul og grønn paprika, som er utilberedt, er en vanlig ingrediens i en fiskesuppe, kan jeg aldri forestille meg. I tillegg bidrar skallet på paprikaen til en udelikat, besk smak i retten. Var også en neve med utilberedt sjalott- eller rødløk i bånn - ettersom de ikke var stekt i sausen og ikke bidro til smak, var dette underlig.
Vi bestilte to fiskesupper og to salater, som alle inkluderte brød og aioli - altså 4 stykker. Først fikk vi kun én kurv, og måtte spørre om hvor de andre var. Deretter fikk vi to til, og manglet fortsatt én, men den kom aldri.
En bestilte burger (til den nette sum av 275 kr) som kunne blitt utkonkurrert av McDonald's. Brødet vil jeg tørre å påstå, med 100 % sikkerhet, at var kjøpt på Kiwi. Kjøttet var grått og kompakt - så ut som det var behandlet med makt i timesvis. Alt i alt minnet burgeren om noe fra et gatekjøkken. Pommes bistroen var ganske bra.
Til en lunsj for 6 personer, som kostet i overkant av 2000 kr, bør man forvente en mye høyere kvalitet på maten og servicen.
For å nevne, så fikk en av oss hår i maten, heldigvis slapp vi å betale for denne retten.
Reisefølget syntes kyllingsalaten var velsmakende, spesielt kirsebær-dressingen. Sommersalaten med reker kunne også havnet i samme kategori, hadde det ikke vært for hår i maten.
Dere kan fint fjerne nevnelsen av CNN-omtalen fra overalt.
Adjø.