Snøveien går opp til 1306 m.o.h. fra Aurlandsvangen til Lærdal. Månelandskap oppe på fjellet, met et par innsjøer. Man kan se over Sognefjorden til Jostedalsbreen og Skagasdølstindene herfra. Er ofte snø i veikantene selv på sommeren.
Aurlandsfjellet mellom Aurland og Lærdal er et vakkert fjellområde, med dramatisk opp-/nedstigning på begge sider. Høyeste punkt: 1310 moh.
Både klatringen med bil opp til platået og ned på den andre siden var en smule utfordrende, men svært sjarmerende.
Vi hadde planlagt å overnatte på en stellplass vi fant, men da vi åpnet bildøra var den vanskelig å lukke igjen. Denne veien er nettopp veldig værutsatt.
Denne turen ga minner, også i form av tekst og bilder i minneboka i vår bobil.
Nasjonalturistveg Aurlandsfjellet er en fantastisk veistrekning fra start til slutt. Vi kjørte fra Aurland til Lærdal og det var en opplevelse fra start til slutt. Beregn god tid over, for her er det så mye "Wow" at det nesten ikke kan beskrives. Veien er tidvis smal, men ikke så smal at den er vanskelig å kjøre. Utsikten er flott, og det er flere fine plasser som er godt tilrettelagt for stopp.
Første stopp var Stegasteinen med magisk utsikt over Aurlandsfjorden. Til og med på toalettet var det utsikt! Vårt neste stopp var på rasteeplassen på Flotana. Fin rasteplass som gled fint inn i omgivelsene. Her var toalettet dessverre stengt. Siste stoppet vi gjorde var på Vedhaugane bare noen få minutter etter Flotane. Absolutt verdt et stopp det også. Her var det en lang benk til å sitte på og gå innom Bjørnehiet og ta en kikk til ettertanke!
Veien over fjellet tar ganske mye lengre tid enn å kjøre tunnelen, men er absolutt verdt det om man har tid.
Kjørte fra Lærdai og over Aurlandsfjellet. Vegen opp er trang og ofte bare plass til en bil i bredden.
Fantastisk flott natur med fossefall, skoger og vidder.
Angrer ikke et sekund for vi tok "omvegen" over fjellet
Veien over Aurlandsfjellet er omtrent dobbelt så lang som Lærdalstunnellen gjennom fjellet (48km mot 24km) og tar nok tre ganger så lang tid. Men det er verdt det. Det er fantastisk utsikt og storslått natur hele veien, og utsikten over Aurlandsfjorden står ikke tilbake for den mer berømte Geirangerfjorden. Vi kjørt over på MC og hadde en fantastisk tur. Anbefales ikke for større bobiler og biler med campingvogn. Det er fryktelig smalt og svingete.