Usedvanlig imøtekommende service allerede i forkant av oppholdet; jeg hadde planer om å fri på Ramme, og det var litt frem og tilbake og planlegging og hemmelighold - men alt gikk på skinner!
Hotellet er proppfullt av kunst, rommet vi fikk var passe stort, og veldig sjarmerende. Veldig komfortabel seng; pent bad i klassisk stil. Ingen TV på rommet - det trenger man heller ikke, for hotellet ligger midt i et unikt parkområde, omgitt av søte gårdsdyr, spisesteder, dammer, spesielle bygninger og koselige turstier. Middagen ved ankomst var rustikk, men velsmakende, servert over mange timer, men det passet oss bra, for man sitter med fin utsikt utover salamanderdammen utenfor. Frokosten er tilsynelatende enkel, men ser man etter er det unorsk, generøs nakke-bacon, hjemmelaget plommesyltetøy (fra egen gård?) og den beste eplemosten jeg har smakt. Gjennomgående høy kvalitet, altså. Oppholdet vårt kostet drøyt 3000 for en natt; det er ikke direkte billig, men det var et deluxe-rom og inkludert frokost.
Havlystparken er et overflødighetshorn av grønn kreativitet, med fantastiske lunder med skulpturer, stramme, franske siktlinjer og engelsk, snirklete oppdagelse. Det koster litt å gå inn i parken, men det er vel verdt pengene.
Ramme er en vel bevart hemmelighet, som anbefales på det varmeste!
Hun svarte ja, forresten.