Når man først ser Jøer's kjøkken når man kommer fra parkeringsplassen på jernbanen, ser det ut som en koselig plass, og man får inntrykk av at dette er et sted man kan kose seg. Restauranten ser ut som et vertshus, og skiltet er plassert godt synlig for den som måtte passere.
Det første som møter deg når du går inn dørene er et passelig stort lokale, med plass til en passelig mengde gjester. Her satt det noen par, et par familier, og en gjeng med de av den eldre garde. Til tross for at det var to store gjenger og ganske mange, så var det ikke noe problem plassmessig. Lydnivået var behagelig, og det var også satt på rolig bakgrunnsmusikk.
Vi ble plassert til et bord av servitrise, og vi fikk utdelt meny. Jeg er vant med å gå på restaurant, og har sett mange menyer før. Denne her hadde en del godt, men det var en relativt liten meny. Fikk en følelse av at dette ikke var en plass du burde ta med barn for en middag, for her var det kun voksenmat på menyen.
På hovedmenyen stod det andelår, okse ribs og torsk, samt en gresskarrett. Jeg valgte okse ribs, og min kompis valgte torsk. I mellomtiden fikk vi dobbel porsjon med brød (vi sa vi var sultne), samt drikke vi hadde bestilt. Brødet falt i smak.
Det som gjør at jeg har valgt å sette denne restauranten til gjennomsnittlig, og som trekker ned opplevelsen er ikke lokalene, og ikke smaken på maten, det var porsjonen. Kjøttet i seg selv (okse ribs) var en grei porsjon, men når det kommer til resten av min tallerken, så fikk jeg servert 3 poteter og en mindre en 1/4 av en gulrot. Det var noen andre grønnsaker på tallerken i lite antall, men jeg er ikke helt sikker på hva det var. Sausen på tallerken smakte godt.
Jeg fikk også et inntrykk av min venns mat. Før jul kjøpte jeg en pose (1 kg) med mandelpoteter på butikken til 20-30 kroner. Det tilsvarer over 20 poteter (minst!). Her hadde min venn fått 5 poteter i en skål, og hver potet var kanskje halvparten av det en mandelpotet ville tilsvart, det vil si, veldig lite. Jeg fikk også smake et hjørne av torsken som i seg selv smakte greit, men av en eller annen grunn luktet den sterilt, litt som på et sykehus. Ble ikke helt imponert.
Vi bestilte til slutt Creme Brulee, som var utrolig god. Jeg synes også her skålen var litt liten, men min venn sa han hadde sett mindre før, så jeg antar det var greit.
For å oppsummere Jøer's kjøkken så har det en del godt å tilby, men alt i alt så synes jeg at det man får servert var for lite, spesielt for to sultne mannfolk. Menyen er kort (min venn mente de gjorde det slik for å spesialisere seg på noen retter) og menyen har veldig lite mat for kresne barn.
Det var en veldig positiv ting jeg merket veldig godt, og det var at folk ble værende i lokalet i veldig lang tid. Dette hadde ingenting med ventetiden på maten, og servitrisen jobben hardt for at alle skulle bli fornøyde. Ja, vi så tilogmed Jøer himself komme ut til bordene for å fortelle litt om maten og drikken. Det virket som alle koste seg og det synes jeg var veldig bra!
Takk for maten og besøket!