Hadde ett par koselig timer her hvor Norge ble selvstendig i 1814. Flotte bygninger. Fine statuer... les mer
I dag besøkte vi, jeg og vennen min, Eidsvoll bygningen. Vennen min snakker ikke norsk, og vi var... les mer
Pent og rent, enkel parkering og vi var så heldig å få se brudefotografering i vakkert vær. Stille og rolig sted med mye historie
Eidsvoll og bestlutningene som ble tatt der er grunnstene til samfunnet vi har i dag så en tur hit er et «må» for enhver nordmann. Nydelige omgivelser med et par kunstverk rundt omkring. Spesielt morsom er brillene til vergeland plassert ved parkeringsplassen.
Meld deg på en omvisning for å komme inn i hovedhuset. Guidene er veldig hyggelige og kunnskapsrike. Turene er på både engelsk og norsk.
Kafeen er hyggelig med god mat. Vi valgte to rettet fra dagens tilbud. Serveringen var ekstremt treg.
Eidsvollbygningen ligger vakkert ved Andelva.
I 2014 ble den tilbakeført til slik den var i 1814 da grunnloven ble skrevet. En vital og kunnskapsrik guide viste oss bygningen og fortalte om riksforsamlingen.
Fantastisk omvisning (kl. 11.30) i dag! Guiden viste bred historisk kompetanse, viste oss mange spennende rom og knyttet store og små detaljer sammen på en utrolig måte. Takk også til kafeen for hyggelig stemning og god mat :-) Besteforeldre og (voksne) barnebarn er veldig fornøyde.
Både mottakelse, service og guiding var helt topp!
Hyggelige og kunnskapsrike formidlere av vår historie!
Veldig flott sted med historisk betydning som kjent. Velholdt uteområdet og flotte fasiliteter. Gode muligheter til både refleksjon og restitusjon for de som trenger litt avbrekk.