Jeg tror jeg må dele denne anmeldelsen i to:
1. Besøk på Breheimsenteret: Helt greit. Hvis du har tid og ork til å lese plakater, er det mye interessant å finne. Utstillingen er stort sett fin. Noe interaktivt, men veldig mye statisk. De har en film man kan se. Vi valgte å se den. Jeg forventet en film med informasjon om breen, jeg ønsket å lære om breer og hvordan de virker og forandrer seg. Men filmen var bare masse turistfotografier med heismusikk i bakgrunnen. Jeg ble litt flau på bresenteret sin vegne over at de i det hele tatt viser denne filmen. Her har de jo en glimrende mulighet til å formidle kunnskap og informasjon om isbreer! Og så kommer det lysbildeshow med solnedganger og blide folk med hakke i hånda med musikk. Kjedelige og uinteressante greier. Ikke se denne filmen!
2. Familietur på blåisen med guide. Kjempebra. Jeg synes bre er litt skummelt, og jeg kan lite om bre. Dette var en fin og trygg introduksjon for meg og barna. Vi ble godt tatt vare på, og vi gikk ikke langt. Men vi fikk oppleve å gå opp og ned, vi gikk over sprekker og fikk se formasjoner. Barna ble godt ivaretatt. Det tok litt tid, både fordi vi var mange, og fordi det var et annet barn i gruppa som hylte og gråt hele veien opp og ned. En vanskelig situasjon for alle, men jeg synes breførerne taklet dette godt, og de trygget jenta så godt de kunne hele veien. Alt i alt en flott opplevelse.