Har hørt mye bra om Bekkjarvik Gjestgiveri og digger superkokk Ørjans sjømatoppskrifter. Forventningene var derfor skyhøye, da vi ankom en lørdag ettermiddag i koronaens tid. Rommer i Tønnefabrikken var hyggelig, selv om en diger rosett på den ene madrassen talte sitt tydelige språk om en som ikke har rukket toalettet om natta...og det føltes litt kleint.
Spisesalen var full da vi kom, litt før angitt tidspunkt, og vi fikk kjapt en flaske blanc de blanc på bordet, som for øvrig fungerte godt som følge til måltidet. Vi hadde bestilt en 5 rettersmeny.
Først etter en god stund kom litt brød på bordet. Det var tungt og med konsistens som en formkake. Maten som fulgte var i toppklasse; sashimi, torsk, lettrøykt kveite, kalv og sjokoladefondant. Men porsjonene var veldig små. Der kom heller ikke påfyll av brød. Vi hadde tenkt oss rødvin til kalven, men rakk aldri å få be om vinkart før retten sto på bordet. Mye god kompetanse på kjøkkenet, men servicen har en del å gå på.
Dagen etter var det frokost «korona-style», dvs et begrenset utvalg som vi kunne bestille fra servitør. Brødet så ut til å være butikkbakt/halvstekt frøloff, og vi ble verken tilbudt grovbrød eller påfyll etter at de to skivene pr pers var fortært. Hjemmebakt brød på et slikt etablissement burde være selvsagt. Men deilig eggerøre, selv om den manglet gressløken som angitt på menykortet.
Som totalopplevelse haltet dette en hel del, og var nok verken verdt prisen eller den lange omveien, er jeg redd.