Da har familien tatt turen innom Vågå hotell. Og vi har garantert lagt igjen spor - i form av hårstrå og brødsmuler som ikke kommer til å forsvinne før det blir vasket neste skuddår.
Hvis du greier å oppholde deg alle andre steder enn hotellrommet, er det mulig å komme seg helskinnet gjennom. Familien prøvde så langt det lot seg gjøre å bruke så mange timer av døgnet som mulig i resepsjonsområdet, badebassenget og med å gå turer i nærområdet, men etterhvert blir man også nødt til å sove.
Når man kommer inn i hotellrommet, møter man en blå skinnsofa med hvite malingsflekker som jeg ville betalt folk for å hente på Finn hvis det var min. Barna sov på ekstrasenger av typen du-våkner-med-skoliose, og hele familien var skjemmet bort med puter som flotter seg med at de har nådd sommerkroppen 2021 - ikke tykkere enn 2 cm og med en stram kjerne. #protip brett putene i to for en noe mer behagelig søvn.
For den nette sum av 2315kr får du et dosete som sklir mot siden når du setter deg ned, en dusj som fokuserer mer på å dusje resten av badet enn deg og et kjøkken som utfordrer definisjonen av kjøkken ved å ikke inneholde noe form for kjøkkenutstyr.
Hotell-annonsen smykker seg med bilder av rom som ikke kunne vært lengre fra realiteten. Man hadde fått et mer realistisk inntrykk hvis de heller publiserte bilder av eierne - for det det som møter deg på hver eneste vegg i gangene. Hadde jeg stått ansvarlig for disse hotellrommene, hadde jeg ikke hatt fjeset mitt på veggene.
Nå tar familien på fem turen opp mot Galdhøpiggen, og hotellopplevelsen kommer trolig til å underholde oss hele veien mot toppen.
Takk for besøket!