For en tur! Tøffere en vi forestilte oss. Vi tok båten fra Gjendesheim til Memurubu og gikk over... les mer
Min første fjelltur i hele mitt liv. Startet turen fra Memurubu, med ferje fra Gjendesheim. Om du... les mer
Vi tok båten fra Gjendesheim til Memurubu og gikk derfra. Det ble fort varmt og antrekket måtte justeres ganske raskt. Glad vi var godt forberedt, både med tanke på klær og mat. Vi hadde flere gode pauser oppgjennom. Helt fantastisk utsikt hele veien egentlig og kjempefint å gå. For steinete til å gå i joggesko, så ordentlige tursko anbefales.
Det eneste som skremte meg var møte med ett par som gikk med ett lite barn i en bæremeis, bæremeisen var nærmest opp ned når de klatret ned steinuren. Synes ikke turen egner seg til å ha med verken små barn eller hund. Turvante barn fra 8-10 års alder som tåler at pulsen stiger kan fint gå den når man tar tiden til hjelp.
Vi brukte 7 timer på turen - og hadde en helt uforglemmelig dag!
Tror vi med dette ble hekta på topptur, men hva som skal toppe denne opplevelsen vet jeg ikke.
Vi gikk Besseggen for første gang i år og var heldige med strålende sol og varmt hele dagen. Vi tok fergen til Memurubu og gikk derfra.
Tøff tur, ulendt terreng endel steder, men fantastisk utsikt! Anbefales ikke for nybegynnere, denne turen var ganske tøff for oss uten særlig erfaring med fjelltur, men vi klarte å gjennomføre. Anbefales ikke hvis du har høydeskrekk.
Anbefaler å spise mer regelmessig enn du tror du trenger, fort gjort å miste energi / bli kvalm. Ta også rikelig med pauser. Den første «etappen» er rett opp!
Hilsen godt humør og solbrente legger ;-)
Besseggen var en uforglemmelig opplevelse. Vi startet turen ved Memurubu, etter båtturen fra Gjendesheim. Jeg likte denne måten bedre enn omvendt, altså fra Gjendesheim over Besseggen til Memurubu. Landskapet var fabelaktig hele turen, med litt bedre vær ved Memurubu. :-) Man får muligheten til å fylle på vannflaske på Bjørnebøltjønne.
Det ble ikke noen tur over Besseggen på oss i år, og det var like greit, skydekket lå under Besseggen og sikten var dårlig, men det var nok av folk som ville prøve seg likevel.
Turen er fantastisk! Men fy søren så mye stein. Vi tok Gjendebåten inn til Memurubu. Turen til selve Besseggen er fantastisk. Var heldig med været og gikk i sol/sky med noen hint av regn ett par ganger.
Turen fra høyeste punkt (stor varde) og tilbake til Gjendesheim var laaaang og tung. Steinmassene tok aldri slutt. Denne kjedelige veien gjorde at selve turen trekker noe ned. Karakter til og med toppen 9/10, karakter etter ferdig tur 6/10.
I et nydelig vær gikk vi fra Memurubu til Gjendesheim over Besseggen. Passelig med folk, litt kø akkurat i klatrepartiet.