Tok denne turen ,midt i uka, i august! Fikk plass ute på dekk. Sol fra skyfri himmel og nesten... les mer
Mannskapet skapte god stemning ombord med humor og gode fortellinger. Vi var heldige med været og... les mer
Vi mønstret "Stjernsund" på Hardbakke i behagelig "litt før 11" tid, en litt grå augustdag. Ja det duskregnet faktisk litt, men skulle det legge en demper på vår iver på å komme avsted, så lang i fra.
Hyggelig mannskap fikk sikkerhetsinformasjonen unnagjort og to motorer brummet i gang, vi var på vei til et stykke Norge vi ikke visste eksisterte.
Gjennom trange sund, innom de mest idylliske steder førte skipper Tom oss på sin tur i øyriket Solund. Rasmus spratt på land her og der og puttet post i postkassene. Rasmus var også et levende kunnskapshorn som bidro til en forståelse for dette øysamfunnet.
Den store overraskelsen var nok Lågøystolane, kolossale flyttblokker på en liten landtunge.
Gåsvær, et fiskevær hvor enhver form for stress synes ikke eksiterende, ble presentert i et solglytt. En rusletur på den nydelige øyen helt havet er magisk, likeså en svele og en kopp kaffe i sjøhuset.
Sommerturen som også går til Bulandet viser norges venezia og har et stopp for mat eller spasertur. Vi valgte det siste og så på konglomeratet i fjellet, vakkert.
Vel tilbake i Hardbakke finner vi bilen og tar veien tilbake til Krakhella for å nå fergen.
En ferge som kan ta deg til denne flotte opplevelsen, Postbåten i Solund.
Tok denne turen ,midt i uka, i august!
Fikk plass ute på dekk.
Sol fra skyfri himmel og nesten vindstille.
Skipper og matros hadde mye å fortelle om når en, farvannet, øyene, befolkning på øyene, historier fra Solund og øyene, fiske/fangstliv og hva øyboerne levde av før.
Det var stopp på flere øyer, både for å levere post, drikke kaffe og smake sveler ( Gåsvær). Svelene smakte himmelsk.
Og for å smake/evt kjøpe kortreist mat.
Båten gikk helt ut til Bulandet. Der møtte en guide oss og viste oss rundt på øya.
Det går an å ta buss fra Bulandet over til Værøya og gå videre båt til Askvoll.
Vi tok i midlertid båten tilbake til Hardbakke.
Og vi fikk enda mer informasjon av skipper og matros.
Alle burde få med seg denne turen.
Den starter kl 11 fra Hardbakke i Solund, med ca 1 2/2 time på Bulandet, og er tilbake på Hardbakke kl 17 15.
Veldig fint å høyre at du hadde ei fin oppleving og vil anbefale turen til andre!