Vi var på vei hjem til Stavanger fra Suldal bad og bestemt oss for å spise hos Smaken av Ryfylke på veien, noe som viste seg å være en strålende idê.
Vi bestilte dagens fangst og Slakterbiff. Fisken var en pannestekt torsk som var perfekt varmebehandlet og ble servert med en klassisk ertestuing der det ikke var spart på godsakene (smør/krem) samt en knasende deilig spesialbacon fra lokal produsent. Slakterbiffen holdt også høy kvalitet, mør, perfekt tilberedt (medium rare) og smakfull. Den ble servert med en "hearty" potetstappe med bearnaisesaus samt noen helt fortreffelige kantareller som var plukket oppe i skogen.
Servicen var både vennlig og profesjonell og vi fikk en god innføring i de lokale produsentene Smaken av Ryfylke samarbeider med. Stedet støtter opp om svært lokale og kortreiste kvalitetsprodusenter, noe som stjerne i min bok. Utsikten fra gamle Hjelmeland spa er som mange allerede vet, også utsøkt.
Alt i alt, vel verdt turen og anbefales også for en dagstur fra Stavanger.