Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Lagre
Se gjennom høydepunkter
Søndagskafe

Hyggelig sted å besøke en søndag formiddag. Det er nokså værhardt, men man får god utsikt ut mot... les mer

Anmeldt 30. juni 2019
Oeyvind L
,
Stavanger, Norge
Det blåser mye

Det er mye vær her ute i havgapet. Derfor er det deilig å komme inn og se litt på kunst. Kaffe og... les mer

Anmeldt 30. september 2018
ovebru63
,
Bærums Verk, Norge
via mobile enheter
Les alle 26 anmeldelsene
  
Inntekter påvirker opplevelsene som er omtalt på denne siden. Finn ut mer.
Anmeldelser (26)
Filtrer anmeldelser
26 resultater
Vurdering fra reisende
9
11
5
1
0
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Flere språk
Vurdering fra reisende
9
11
5
1
0
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
27 av 26 anmeldelser
Anmeldt 25. november 2020

Hit kom vi syklende over hengebru over Håelva. sol og vindstille, og det er det vel ikke så ofte her. Dette er et fantastisk sted, og enda godt at det ble reddet og rehabilitert. Området har svært lang historie med gammel bosetning, gamle ferdselårer, gravfelt, proppfullt av kulturminner og mange arkeologiske funn m.m. Dette området egner seg svært godt for kunst-,natur- og historieinteressert. På prestegården er det kafe, kunstutstilling i fjøset, galleri, spennende utstillinger og arkeologisk utstilling i kjelleren. Velsmakende mat. Egner seg godt for syklende, men det er også god parkeringsplass.

Dato for opplevelse: juli 2020
1  Takk, KnutS193
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 5. april 2020

Fantastisk opplevelse ytterst mot storhavet går Kongevegen nedover Jærkysten kjempe fin tur i litt kupert terreng,

en liten oppsumering:
Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Spor av blant annet den forhistoriske holvegen og den historiske Kongevegen fra 1600-tallet følger delvis turveien som har fått navnet "Kongevegen". Noen av de gamle sporene er fremdeles synlige. Strandsonen med Kongevegen er svært rik på kulturminner, og hele området er beskyttet som landskapsvernområde.

Langs Jærkysten kan du følge tråkk etter folk og fe gjennom mange tusen år. Spor av blant annet den forhistoriske holvegen og den historiske Kongevegen fra 1600-tallet følger delvis turveien som har fått navnet “Kongevegen”. Noen av de gamle sporene er fremdeles synlige. Strandsonen med Kongevegen er svært rik på kulturminner, og hele området er beskyttet som landskapsvernområde. Turen kan startes og sluttes på forskjellige steder. De vanligste strekkene er: Hå gamle prestegard – Obrestad havn, Obrestad havn – Grødalandstunet, Grødalandstunet – Varhaug gamle kirkegard. Turene kan legges opp som frem- og tilbaketurer eller med bil i hver ende.

Verdt å se:
Fra nord til sør: Hå gamle prestegård, stort gravfelt på Hå som er utgravd og restaurert, Obrestad fyr, Grødalandstunet med bygninger fra 1700-og 1800-tallet, minnesmerke over kullboring på Grødalandsstranden, kvernhus og tørkehus ved Bodle og Varhaug gamle kirkegård. Flere gravrøyser langs hele stranden. Deler er plantelivsfredet.

Dato for opplevelse: april 2020
1  Takk, Stein J
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 30. juni 2019

Hyggelig sted å besøke en søndag formiddag. Det er nokså værhardt, men man får god utsikt ut mot Nordsjøen. Kafeen har vanlig utvalg, god kaffe og et lite lekerom for barn. Hyggelig live musikk i lokalene da vi var her. Litt dumt at de ikke åpner før kl 12 på søndag, da der åpner kl 11 andre dager.

Dato for opplevelse: juni 2019
Takk, Oeyvind L
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 15. november 2018

Hå Gamle Prestegård er ingen vanlig attraksjon du besøker, rusler litt rundt på og deretter glemmer. Jær-arkitekten Per Line, elev av, og assistent for, den kjente arkitekturprofessor Knut Knutsen, sto for restaureringen av Hå Gamle Prestegård etter at Hå kommune på overtid hadde reddet bygningene fra å bli revet. Dagens vakre anlegg tilbyr ikke bare fantastiske og profesjonelt kuraterte utstillinger, men også nydelig mat servert i den gamle presteboligen, som er omgjort til en hyggelig kafé. Det er svært gode parkeringsmuligheter på stedet, og det forblåste Jær-landskapet kan på en god dag by på fantastiske turmuligheter i et vilt og forblåst kulturlandskap som har vært bebodd og dyrket i uminnelige tider.

I museets lille butikk er det mulig å gjøre kupp av flere slag; både bøker, kunst og håndverk er håndplukket, og du kan finne ting her du skal lete lenge for å få kjøpt andre steder.

Tidvis arrangeres konserter, opplesninger og foredrag eller markeder, det er vel verd å følge litt med på hjemmesidene for å orientere seg om godbitene.

Er du i området, så er et besøk på Hå Gamle Prestegård noe du neppe vil angre på.

Dato for opplevelse: november 2018
1  Takk, NordicWalkabout
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Anmeldt 30. september 2018 via mobile enheter

Det er mye vær her ute i havgapet. Derfor er det deilig å komme inn og se litt på kunst. Kaffe og noe å bite i fås kjøpt inne. Men det er utendørs som fascinerer mest

Dato for opplevelse: september 2018
Takk, ovebru63
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen til et Tripadvisor-medlem og kommer ikke fra Tripadvisor LLC. Tripadvisor sjekker anmeldelser.
Vis flere anmeldelser