Dette må dere få med dere! En «must do» i Lofoten. Trapper er lagt helt opp. Rundt 1700 trinn. Du bør ha gode knær for nedturen. Nydelig utsikt!
Etter en lang klatretur på 1668 trinn lagt av nepalesiske sherpaer møtte det oss en magisk utsikt, et panorama over Reine, Sakrisøy og omegn. Vel verdt turen!
Var heldig og gikk turen på en nydelig dag værmessig. Ikke så veldig mange å møte i trappen heller. Imponerende å se den flotte trappa som er bygget. Noen steder litt luftig i trappen. Siste 100 m hvor det ikke var trapp kunne kreve litt ekstra innsats. Vel oppe får man en fantastisk utsikt som gjør det vel verdt å slite litt i trappa for å komme opp.
1566 trappetrinn + noen ekstra meter=fantastisk utsikt over Reine. Denne turen er er must når man er her, og man går ikke ned skuffet!
Vi kom tl Reine sent på ettermiddagen og hadde litt dårlig tid, trodde vi. Men Sjerpatrappene og utsikten fra toppen av Reinebringen måtte vi bare få med oss. Med 2 timer til disp satte vi i gang over Reinehalsen og videre langs sti og vei langs sjøkanten. Allerede ved starten av trappene forstod vi at dette blir en opplevelse å huske. Og vi hadde stien for oss selv. Ca 1500 trappetrinn og et lite parti hvor det foreløpig ikke er trapper og plutselig stod vi på Reinebringen. Utsikten er majestetisk. Eter litt fotografering startet turen ned. Etter 2 timer var vi klar for et foredrag om fiskeværet historie. Utsikten fra toppen er flott, men trappene er et mesterverk.
Kan være vanskelig å parkere nær starten. Stopp ved krysset til Reine eller kjør gjennom tunnelen og over ei bru. Turen starter like ved ytre tunnelinnslag. En fantastisk steintrapp. Telte 1730 trinn. Mye folk på tur. Kan være sleipt i stien nær toppen. Pass på barna der oppe om de er med. Eventyrlig utsikt over Reine og øyene/fjordene/fjellene rundt. Anbefales på det sterkeste.