Vi har merket at du bruker en nettleser som ikke støttes. Tripadvisor-nettstedet vises kanskje ikke riktig.Vi støtter følgende nettlesere:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Lagre
Se gjennom høydepunkter
Hyggelig museum med spennende hage

Et koselige museum med flott friluftsmuseum og en innholdsrik hage. Kunstnerboligene er spesielt... les mer

Anmeldt 15. september 2018
KnutS193
,
Gran, Norge
Flott område

Var her i forbindelse med konfirmasjon. OK selskapslokaler. Rammen rundt var fantastisk, området er... les mer

Anmeldt 29. desember 2017
birgitteo777
,
Asker, Norge
via mobile enheter
Les alle 11 anmeldelsene
  
Anmeldelser (11)
Filtrer anmeldelser
11 resultater
Vurdering fra reisende
2
7
2
0
0
Type reisende
Tidsperiode
SpråkAlle språk
Vurdering fra reisende
2
7
2
0
0
Se hva reisende sier:
Valgte filtre
Filtrer
Oppdaterer listen ...
16 av 11 anmeldelser
Anmeldt 15. september 2018

Et koselige museum med flott friluftsmuseum og en innholdsrik hage. Kunstnerboligene er spesielt interessante. Hyggelige lokaler i den gamle låven hvor vi hadde konsert og avviklet årsmøte. Museet er barnevennlig. Vi fikk med oss høsttakkefest 17. september, hvor det var et yrende folkeliv, mange aktiviteter og tilbud.

Dato for opplevelse: september 2018
Takk, KnutS193
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 29. desember 2017 via mobile enheter

Var her i forbindelse med konfirmasjon. OK selskapslokaler. Rammen rundt var fantastisk, området er virkelig flott!

Dato for opplevelse: september 2017
Takk, birgitteo777
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 5. oktober 2017

Et spesielt museum bestående av gamle stabbur, et spesielt bolighus og bl.a. en gammel tømmerlåve. Men det fineste med hele museet er den spesielle hagen full av peoner, storkenebb og andre trafisjonelle stauder. Hagen er på sitt beste i siste halvdel av juni når peonene står i full blomst. Hele museumsområdet er svært barnevennlig.

Dato for opplevelse: september 2017
Takk, SolveigRuud
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 30. juli 2017 via mobile enheter

Et koselig museum med høner som tripper rundt på tunet :) blomster og andre vekster å se på når man vandrer rundt

Dato for opplevelse: juli 2017
Takk, anderslehn
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Anmeldt 19. juli 2017

Asker museum er et fint sted å besøke -- med en stor og flott hage hvor det er fint å sitte og lese, og frittgående og veldig sosiale høner, som forsyner museumskaféen med egg til vaffelrøra (et faktum museet burde gjøre et større poeng av!).

Hvis du skal få noe som ligner på en museumsopplevelse ut av besøket, er det helt avgjørende at du blir med på omvisning i kunstnerhjemmene til Arne og Hulda Garborg og Otto og Tilla Valstad. Disse er hovedattraksjonene på museet, og er svært fascinerende begge to -- Garborgs hjem ble overtatt av museet i 1995, og deretter tilbakeført til slik det så ut rundt forrige århundreskifte -- nydelig og fint gjort.

Benevnelsen Asker museum er, for å være veldig pirkete, strengt tatt noe misvisende -- her er det intet som forteller deg noe som helst om historien til Asker eller området rundt. Kunstnerhjemmene forteller gjennom gjenstander, interiør og guidens presentasjon om livet i Kunstnerdalen -- men de besøkende får svært lite kontekst. Hvem var egentlig Otto Valstad, f. eks.? Det fins ingen plansjer som forteller om hans liv eller virke; det fortelles gjennom gjenstandene eller forutsettes kjent. Tilsvarende med Garborgs. Her kunne godt museet ha tatt noen enkle grep for å informere gjestene sine litt mer, f. eks. ved noen enkle plansjer.

Tilsvarende kunne det godt ha vært en liten, permanent utstilling som fortalte noe om Askers og Kunstnerdalens historie. Hvordan vokste Asker fram, og hvilke strømninger i tiden var det som virket inn på Kunstnerdalens beboere? Dette er vanskelig for besøkende å finne ut av på egen hånd; og man får ikke stort mye hjelp fra museet...

Det fins et utstillingslokale i hovedbygningen viet til midlertidige utstillinger. Utstillingen som står der nå, er viet mote- og kleshistorie, med utgangspunkt i en konkret enkeltpersons garderobe. Dette gir jo utstillingen et personlig preg, men jeg tviler på om man hadde sluppet unna med dette på et større museum. Denne utstillingen gir ikke de besøkende spesielt mye å tenke på eller undres over. Dersom man kommer til museet og kun får se dette, uten å få med seg omvisning i kunsterhjemmene, vil man nok bli skuffet.

Omvisningene var fornøyelige, og anbefales. Så altså: skal du besøke Asker museum, må du få med deg omvisningene!

Dato for opplevelse: juli 2017
1  Takk, amarcord83
Denne anmeldelsen er den subjektive meningen fra et Tripadvisor-medlem og ikke fra TripAdvisor LLC.
Vis flere anmeldelser