Fjell Festning Museum Vest - STENGT
Se gjennom høydepunkter
Utenom det vanlige

Anbefaler en tur ned i kanonbrønnen. Litt skummelt og uggen stemning, men utrolig kult! Nydelig... les mer

Anmeldt 26. august 2021

Moss, Norge
via mobile enheter
Les alle 35 anmeldelsene

Anmeldt 5. juli 2020 via mobile enheter

En regnværstung søndag tok vi turen til Fjell Festning. Til tross for en meget våt tur opp til festningsområdet (hvor vi oppdaget at vi kunne ha tatt bilen helt opp) ble dette en flott opplevelse. Vi visste ikke om at de tar 30 min å gå fra parkeringen, så vi rakk ikke omvisningen klokka 11, men vi koste oss med litt drikke og lot klærne tørke mens vi ventet på omvisningen klokka 12.30. Det viste seg å være lurt, da det er ganske kaldt nede i selve anlegget. Både regnvær og ventetid kom raskt i skyggen av den eminente guiden, som med masse kunnskap og humor, som viste oss rundt. Alt fra historiske fakta, militær kompetanse, morsomme anekdoter og improvisasjoner over tyskere, engelskmenn og trøndere hadde han full kontroll på. Omvisningen tok drøye 90 minutter. Vil anbefale alle som er interessert i 2.verdenskrig en slik omvisning.

Dato for opplevelse: juli 2020
1  Takk, Temu73
Anmeldt 22. august 2019

Asfaltert veg hele veien opp dersom man går fra parkeringsplass. Finnes også en del stier hvor man kan gå opp i naturen. Kiosk/kafé på toppen, men usikker på åpningstider der. En historisk plass som tar vare på minnene, og vel verdt et besøk!

Dato for opplevelse: mai 2019
Takk, Haavar83
Anmeldt 13. september 2016

Selve turen fra parkeringsplassen og opp til kanontårnet er en grei rusletur.
Spaserer på fast dekke hele veien, og med kjøp og inntak av kaffe og svele er det en grei tur på inntil to timer.
Det er mange muligheterfor videre ruter og rundturer.
Utsikten er kjempefin (ved god sikt).

Dato for opplevelse: september 2016
1  Takk, Haukeredet
VigleikM, Daglig leder på Fjell Festning Museum Vest, svarte på denne anmeldelsenBesvart 6. februar 2017

Hei og takk for at du tok deg tid til å skrive litt om Fjell festning.

Vi veit at svært mange set pris på å bruke området her oppe kring festninga i all slags vær. Og vi er veldig glade for at de gjer det.

Skulle du ha lyst til å utvide turen ein gong, er det høve til å få omvising på søndagar.

Beste helsing,

Anmeldt 8. august 2016 via mobile enheter

Vært på festningen mange ganger både på tur og ved arrangement. Utsikten er nydelig!! God mat serveres og det er flere steder man kan sette seg for å slappe av

Dato for opplevelse: juni 2016
Takk, mortenh196

Takk for at du tok deg tid til å skrive litt om Fjell festning.

I tillegg til å vere eit prima turmål (synes vi) finnes det ei rekke historier å utforske både inne i festninga og i området rundt.

Vi har alltid faste guidingar på søndagar.

Beste helsing,

Anmeldt 4. april 2015 via mobile enheter

Flott omvisning med guide. Veldig spennende og lærerikt for store og små. Minuset er forvirring rundt tilkomst med bil.

Takk, scooterofo
VigleikM, Daglig leder på Fjell Festning Museum Vest, svarte på denne anmeldelsenBesvart 17. juni 2016

Hei og takk for at du tok deg tid til å skrive en anmeldelse om Fjell festning.

Vi oppfordrer alle som har mulighet til det å besøke Fjell festning til fots. Men skulle du av ulike grunner ikke ha mulighet til det, er det lov å bruke bilen opp. Da er det viktig å vise hensyn til alle de store og små som bruker veien.

Beste hilsen,