Etter å ha utsatt denne turen i ett år pga covid var gleden og forventningene store når vi nå endelig kunne ta turen. Vi ankom fredag og fikk nøkkel til en hytte bedre kjent som «Skogsfåglarna»-feltet. Når vi åpnet døren på hytta luktet vi en intens og ubeskrivelig lukt. Vi åpnet vinduer for å lufte og ser samtidig at det er satt inn skåler med edikk (som kjent for å fjerne stygg lukt). Vi tenker at vi skal klare å lufte ut men kjenner etterhvert som vi pakker ut at denne lukten vil ikke gå bort med det første. Vi ringer resepsjonen og forklarer problemet, spør så om vi kan bytte til en annen hytte, hvor hun da sier at dette ikke er mulig fordi alle hytter er opptatt men tilbyr seg å ringe renholdere som kan komme opp til oss. Renhold kommer og forklarer, på engelsk, at dette er ett kjent problem og at de ikke vet hvordan de skal løse det og at det mest sannsynlig er ett dødt dyr i veggen. De sier også at visst vi er her lenge nok vil vi ikke merke lukten til slutt. Vi fastholder ønsket om å sove ett annet sted og da kommer de med ett forslag om en «villavogn» som kanskje står ledig og at de vil sjekke med resepsjonene om dette. Vi takker for hjelpen og ganske fort får vi beskjed om at villavognen er ledig og de skal bare rengjøre den først. Vi pakker sammen og flytter til ny bolig - som er mye større enn den hytten vi egentlig skulle ha. På utsiden ligger det knuste egg og en eggekartong, noe vi velger å overse fordi vi vil inn å pakke ut. Oppholdet videre er helt greit i villaen. Når vi så går til restauranten og bestiller oss 2 drinker til den nette sum av 276,- får vi servert noe som vi egentlig ikke helt vet hva var - smakte ikke i nærheten av det vi hadde bestilt så vi returnerte disse og ba om 2 tørre hvitvin, hvorpå vi fikk servert søt vin - den eneste de hadde å tilby. De som sto i baren var veldig unge og den ene sa til den andre; «Denne får du blande for den kan ikke jeg». Dagen etter når vi skulle kjøpe lunsj, etter menyen som sto ved siden av luken, kunne de fortelle at de ikke hadde følgende; Øl, tørr hvitvin, rosévin eller fersken cider. Begrunnelsen var; dette er siste helgen vi har åpent, derfor er vi fri for varer, har noe hvitvin liggende men de er ikke kalde.
Dette er en tur vi har gledet oss til i over ett år så det er naturligvis skuffende å oppleve dette. Det positive vi ønsker å nevne er: superhyggelige renholdere som gjorde sitt ytterste for å gi oss ett bra opphold, deilig temp i vannet som ga oss flere deilige bad og BRA mengde rødvin i plastglass som kompensasjon for det de ikke hadde ☀️