Restaurant Orient Palace ligger godt synlig i det du svinger av motorvei AP7 i Elvira noen kilometer øst for Marbella. Denne restauranten har vi besøkt jevnt og trutt siden vi for første gang oppdaget den i 2008. I mellomtiden har restauranten utvidet, pusset opp og fått stadig bedre anmeldelser. Selv har vi aldri blitt skuffet før denne høsten.
Menyen er den samme, innredningen er den samme. Personalet er nytt, urutinert og uoppmerksomme. Prisene har steget mye og maten har blitt dårlig og smakløs. Borte er de blide og hyggelige, tilbake står de nye, sjenerte og tafatte.
Dag en: Vi besøkte restauranten fire personer. To ville ha forrett, to ville ikke. Vårruller. Deigete og klumpete, smakløse og lite kjøtt. -Disse må ha vært frosset og så tint i en frityrkoker, kommer det fra den ene. Par nummer to får hovedretten mens par nummer en spiser forrett. Det drøyer. En kelner kommer bort ser fire tomme tallerkener. Spør om vi er ferdige. Nei. Par nummer en har fremdeles ikke fått sin chopsui. Den kommer. Ser fin ut, men smaker lite. Må saltes. Vi reiser skuffet hjem. Hvor er de gode smakene og den blide og stressede kineseren?
Etter to dager bestemmer vi oss for å gi stedet en ny sjanse. Vårruller til alle fire. Samme som sist. Chopsuien like pen og smakløs som sist. Blir dynket med soyasaus. Indrefilet med peppersaus. Serveres så varm fra jernplate så sausen spruter over bordet. Mør og fin. Litt tyggemotstand. Ingen tvil, fileen har vært fryst og tinet i mikrobølgeovn. Smakløs saus og for første gang må jeg salte en peppersaus. Min bedre motpart bestiller svinefilet. Et trist syn. Et stykke tørket kjøtt med en søt klissete soyasaus servert ved siden av.. Behøver nesten ikke å nevne at risen var så tørr at den nesten spratt på tallerken.
Nei her ble vi virkelig skuffet denne høsten. Styr unna og velg en annen Kinaresturant. De er det mange av i området.