“Fin kveld med meget god mat og atmosfære ”
Anmeldelse av Maren Anna

Maren Anna
Vurdert som nr. 1 av 6 Restauranter i Sørvågen
Kjøkken: Norsk
Middagsalternativer: Reservasjoner
Middagsalternativer: Reservasjoner
Anmeldt 25. juli 2021 via mobile enheter

Veldig bra plass med utrolig god mat. Trivelig betjening, mangler kanskje litt i forhold til kelneryrke. Høy prisklasse.

Dato for besøk: juli 2021
1  Takk, 464fredrikt

Anmeldt 21. juli 2021 via mobile enheter

For oss stemte dette 100%.
Bestilt bord til kl. 20.00 og presis satte vi oss til bords. En fokusert og orientert betjening. God atmosfære og samtale går rundt de mange bord. Husk å bestille bord for det er virkelig pågang. Kortreist og lokale råvarer benyttes så langt som mulig. Dette sted anbefaler jeg virkelig, såfremt du setter på god mat og ikke tenker på burger og pommes frittes.

Takk, Bjørn R
Anmeldt 21. juli 2021 via mobile enheter

Var to familier her sammen. Ungene spiste fish & chips, og de var veldig fornøyd. Vi voksne fikk en liten smak av fisken, og den smakte helt nydelig!
Eieren av stedet anbefalte oss å prøve forretten Tempura torsketunger. Vi fulgte anbefalingen, noe som viste seg å være svært lurt. Jeg overdriver ikke hvis jeg sier at dette er en av de beste rettene jeg har spist. Det var virkelig en opplevelse! Visstnok var det ikke uvanlig at gjester bestilte dobbelt opp av torsketunger og spiste som hovedrett. Til hovedrett spiste jeg den ovnsbakte tørrfisken. Denne retten var også helt fortreffelig!
Selve restauranten ligger helt nede ved sjøen, og det er et lunt og koselig lokale. Eier og annet personale var svært hyggelige og imøtekommende. Sørvågen er kun 20 min fra Reine, så jeg anbefaler å ta turen hit dersom du bor der.

2  Takk, MargaretKv
Anmeldt 12. juli 2021 via mobile enheter

Vi hadde ingen spesielle forventninger da vi stakk innom dette stedet på veien. Ikke noe spesielt fancy av utseende, men desto større glede da maten ble servert. Dette var rett og slett helt nydelig! Herlige smakskombinasjoner, lekkert dandert på tallerkenen, og servert av en meget hyggelig servitør. Kan anbefales på det varmeste!

Takk, vibekelandaas
Anmeldt 10. juli 2021 via mobile enheter

Etter en fantastisk (og utmattende) fjelltur til Hermannsdalstinden var vi veldig klare for en gastronomisk opplevelse hos Maren Anna. Bestilte smaksmeny med tilhørende vinpakke. Prøvde å stille kontrollspørsmål om vinpakken, men fikk veldig tynn informasjon. Gitt inngangen til restaurantbesøket, med teltovernatting og 2000 kcal+ forbrent, gikk vi uansett all in. Første rett var laks tataki. Til denne ble det servert en Rias Baixas. Retten ble ikke presentert - utover navn på retten. Dette var gjennomgående for alt utenom én rett. Retten var en OK start; godt tilberedt laks med deilig fruktig (pasjonsfrukt?) saus; gode smaker. Vinen matchet bra umiddelbart, men mindre optimalt i andre halvdel av smakskurven. Rett nr 2 var fullkommen. Friterte torsketunger med asiatiske smaker. En riesling feinherb fra Tyskland matchet perfekt! Så kom kveldens (negative) overraskelse. På menyen var det beskrevet «pork belley», men til vår store overraskelse ble det server hval. Hvalen smakte attpåtil tran. Tilbehøret var i seg selv upåklagelig, med syltet løk, rødvinssaus, karamellisert løkpuré, solbær og pastinakk. Vin-matchen var en Barbera fra Piemonte. Dette ble kræsj! Rødvinssausen og solbærene utkonkurrerte vinen. Rett #4 ble en betydelig opptur etter hval-fadesen. Her ble det servert dagens fangst, sei. Tilbehøret var potetpuré med kraftig smak av bakt hvitløk, stekt/chrisp grønnkål, paprika buerre blanc, kokte gulrøtter og dillolje - alt i skjønn harmoni. Til denne retten ble det servert en soave som matchet veldig bra. Rett #5 var ost. Her fikk vi server flambert brie (tror vi, men den ble presentert som blåmuggost fra Piemonte). Tilbehøret var fritert brød, jordbær, rabarbra, blåbær og en form for kompott(?). En alldeles nydelig osterett! Dessverre ble denne servert med en Cotes de Rhone som matchet negativt. Til sist ble det servert en dessert av kokosis i en rabarbrasuppe med rabarbrabiter, jordbær, blåbær og marengs. Igjen, en deilig rett i seg selv, men uheldigvis ble det servert en sauternes. Vinen spilte på helt andre tangenter enn desserten og ble parkert inntil videre. Maten står til 4.0, vinen trekker ned. Men når alt kommer til alt er det fantastisk at et slik spisested eksisterer i Sørvågen, så å si ytterst på Lofoten. Kommer gjerne tilbake (og håper tilbakemeldinger om vinpakken blir tatt til følge).

2  Takk, h_konr817

Reisende som så på Maren Anna, så også på

Reine, Moskenes kommune

Har du vært i Maren Anna? Del dine erfaringer!