Dette var bra greier. Store utstillinger med masse gjenstander, bl.a. Den berømte Rosettasteinen hvor hieroglyfene ble tydet.
Egentlig trenger en flere dager her for det var så mye å se.
Egentlig trenger en flere dager her for det var så mye å se.
Gøy å sjå Rosetta stone og Lewis sjakkbrettet men ellers så er det mange bedre museum i byen. Ikkje særlig spennande for barn vil eg tru.
Kø hvis du har med deg væske eller lignende. Men vi slapp rett inn. Ikke noe inngang. Det er mye folk å kø så det er best å komme tidlig eller rett før stengetid. Mye å se.
Her rekker man ikke alt på en dag! Sett av mindre bolker og del opp i seksjoner, ellers blir det slitsomt. 3x3 timer tipper jeg må til dersom man ikke skal løpe gjennom. Utrolig mye fint å se, og imponerende samlinger fra hele verdens historie.
Ikke mange plasser så mye "tyvegods" er samlet på et sted. Bryr du deg om historien er dette et sted du bare må besøke. Et av de beste museum i verden og så på topp av det er inngangen gratis .
For en dag!
Vi var veldig interesserte i den Egyptiske avdelingen og vi ble ikke skuffet. Flere av oss har vært i Kairo museet men her var det en samling av mumier som var helt enorm.
Avdelingen fra Polynesia, ja den var et eventyr. Så måtte vi ha pause i kaffeen før besøkets høydepunkt nemlig det runde biblioteket. Tenk ca en million bøker samlet her, og for noen bøker. Her er førsteutgaver av kjente verker, ja man godt tilbringe en hel dag her
Så gikk turen inn til alle skulpturene fra Egypt, Hellas, Italia og flere andre land. Glad at de er så godt ivaretatt slik at vi i dag, mange hundre år etter de er laget kan gå å
beundre de fantastiske arbeidene.
For et besøk