Hyggelige omgivelser for en spasertur der Mosel møter Rhinen. Fin utsikt nåde oppover og nedover elva. Mot øst ser vi den gigantiske festningen, Ehrenbreitstein.
To elver møtes - en gang et historisk strategisk sted. Betyr lite i dag og sikkert mest for tyskere. Ikke så mye å se..
Vi var på elvecruise på Rhinen fra Amsterdam til Basel, og da seiler man selvfølgelig forbi Koblenz, - det vil si vi la til i havn i Koblenz. Det var ikke lang vei til Deutsche Ecke, denne monumentale "spissen" som stikker ut der elvene Rhinen og Mosel møtes. Dette var en varm julikveld, og man skulle tro "hele verden" hadde satt hverandre møte nettopp på Deutsches Ecke, for her yrte det av folk. - Koblenz er en vakker by, med sine vakre kirker, sin gamleby, alle uterestaurantene. Her kunne høres alle forskjellige tungemål, så man opplevde denne lille byen som en verdensby.
Dette er et sted som besøke av de fleste som er innom Koblenz.
Promenaden er vakker og velholdt. Statuen dominerer på en majestetisk måte - uten å frata promenadens dens integritet. Anbefaler et besøk til promenadens kafeer - enten for en kopp kaffe eller et glass forfriskende Koblenzer.
Vedrt å besøke - det er histoiske dimensjoner - her holdt romerne til og de likte seg. Confluentis kalte de stedet - der flodene flyter sammen. Men kom deg opp i gamlebyen - og finn et spisested i tide - eller bestill ...
Flott anlegg. Imponerende størrelse på monumentet. Greit å ta seg lunsj i området. en Tur med båt på Rhinen og Mossel må en få med seg!