Neste gang skal jeg ha god tid og joggesko, middagen med god vin og besøket i det romerske badet skal være avtalt og senga mi i et flott rom på Parador de Alhambra klart for ei god natt. Gleder meg og er sikker på at det blir et nytt besøk.
Det er meget viktig å forhåndsbestille billett, særlig for Nazirens palass. Var der i gruppe på 7 voksne. Tar tid å gå rundt, kommer lett fra hverandre. Avtal et treffsted. Alt var imponerende: størrelse, utføring, blomster, ALT. Samtidig blir man uten særlig historisk kunnskap også tilslutt lei…….
Hvis du skal hit må du booke 3 mnd i forveien. Vi hadde kombi billetten. Husk at angitt tidspunkt på denne billetten er til palasset og du MÅ være der da ellers slipper de deg ikke inn. Vi måtte først hente billettene ved ticketoffice fordi vi hadde med tenåring.Hvis du har mulighet hent de dagen før. Husk pass for alle personene. Når du har billettene må du gå ca 7 min til palasset å stå i kø til din slot tid. Men det er så verdt det. Mye folk
Det var en opplevelse å tilbringe en dag i dette praktfulle området. Helt unike kulturskatter som er godt bevart og tilgjengelig for publikum. Vi var litt utenom sesongen, så køen var helt Ok. Kan fint gå her flere ganger om er heldig å være i nærheten.
Vi hadde en veldig bra guide som het Marco.Hans herlige ironi og humor gjorde historien om Alhambra enda mer interresant og spennende. 3 timer gikk fort, bra at det var innlagt pause tilmat og drikke.
Vi har vært her ved to tidligere anledninger, men denne gangen gikk vi grundigere til verks med en meget bra engelskspråklig guide. Han var utrolig kunnskapsrik og ga oss skikkelig valuta om historien til dette flotte stedet. Man bør ikke besøke dette store stedet på egenhånd. Kostnaden med en guide er verdt hver krone.