Besøker man La Gomera er det nærmest et krav at man også besøker "det indre" av øya. Regnskogen Garajonay National Park er imponerende. Forøvrig som de svingete veiene type "Trollstigen".
Bilturen gjennom parken var en opplevelse, både på grunn av høyde, fargerikdommen og skogen som sådan. Svært tett, og tildels åpen ned utsiktssteder som en nesten kunne miste pusten av. I hvert fall i den delen som var over 1500 meters høyde.Godt oppmerkede stier for fotturer fantes. For de som vil kjøre svært avslappet, går det busser med to - tretimers turer rundt i parken. Et uforglemmelig område!
Nasjonalparken er et fint utgangspunkt for mange fine gåturer. Deriblant til Alto Garajonay som med sine 1480 m.o.h er det høyeste fjellet på La Gomera. Du kan velge vanskelighetsgrad fra enkelttilfeller ekspert. God tur
Vi kjøpte en pakketur med norske Fred Olsen fergen og busstur rundt på øya. (Av turoperatørene Jesûs) Dette var utrolig nok billigere enn fergebiletten tur /retur! Øya var riktig vakker. Hit ønsker vi å komme tilbake og være i flere dager og gå turer i nasjonalparken. En rein fornøyelse i forhold til turistifiserte, overfylte Las Amerikas. Under lunchen fikk vi demonstrert øyas plystrespråk, som nå inngår i undervisningen på de lokale skolene. Vel verd ett besøk!