Jeg har hatt en skikkelig flott opplevelse av å være på språkskolen "Academia el Capitán". Da jeg bestemte meg for å dra til Gran Canaria ville jeg prøve å bo i på et område av øya som ikke var så turistifisert og endte opp med å ta kontakt med denne språkskolen som ligger i Las Palmas.
Språkskolen leier ut rom i noen leiligheter slik at et opphold over lengre tid ikke trenger å bli så dyrt. Her hadde de alt du trengte som kjøkkenutstyr, sengesett med trekk osv. I leiligheten bodde jeg sammen med folk på min egen alder. Vi dro sammen med buss til språkkurset om morgenen og hadde i perioder leid bil som vi brukte til å besøk ulike deler av øya på dagtid. Jeg hadde ikke trodd at en måned alene på Gran Canaria skulle by på så mange nye venner og et såpass sosialt liv, samtidig som jeg lærte spansk. Det å kunne bo sammen med andre fra kurset gjennom språkskolen var helt genialt.
Undervisningen var veldig god og størrelsen på klassene varierte. Da jeg var her var vi aldri mer enn 3 stk i klassen, noe som var veldig fint mtp fremgang i språket. Vi jobbet etter hva klassen ønsket å lære hvor vi snakket, skrev og leste høyt. De som jobber her har faglig relevante utdannelser innen språk og er flinke til å formidle. Midt i undervisningsdagene hadde vi pauser hvor vi alle gikk til en nærliggende cafe. Her snakket vi spansk med hverandre. Dette var et veldig fint avbrekk, samtidig som kunne lære mer.
Skolen arrangerte også utflukter av forskjellige slag en dag i uken. Her dro vi bla på Flamenco, til kaffeplantasje og på fjelltur. Hver fredag foregikk undervisningen "Live" ved at vi fikk utdelt ark og måtte besvare spørsmål ute i gatene av Las Palmas. Dette lærte jeg utrolig mye av.
Ellers er det bare å si at de som driver språkskolen er utrolig behjelpelige med hva enn det måtte være. Dette er en språkskole med det lille ekstra og mer, som jeg håper på å få besøke igjen, så snart som mulig:)