Colosseum er vært et besøk. Jeg er mye historie og mange skjebner skult i veggene. En del kø før vi kom inn, men absolutt vært ventingen. De som prøver å "kjøpe" deg forbi køen har ikke sannheten for venting. De sa 3 timer - det tok 45 minutter.
Gåsehuden kom fort når vi nærmet oss Colosseum. Helt Fantastisk! Det var mye mennesker og lange køer så det er lurt å være ute i god tid å ha litt tålmodighet.
Hadde ein veldig fin tur her. Hadde en guide som fulgte oss inn, og gav oss spennende informasjon og historie, fikk også gå alene som gjore opplevelsen veldig bra!
Colosseum i seg selv er et «must» når man er i Roma. Svært fascinerende. Vi hadde ikke reservert billetter på forhånd og gikk for en guidet tur som ble solgt utenfor - var noe skeptisk i starten ta selgerne kan virke veldig påtrengende. Den guidede turen sto over alle forventninger! Vi slapp kø (som forøvrig er lang....) og fikk forklaring på alt som omhandler Colosseum og området rundt! En slik guidet tur er virkelig å anbefale for å få den beste opplevelsen.
Det var ca. 2,5 time kø for å komme inn, men gjennom ticketoffice kan du kjøpe «skip the line» biletter for en god pris. Denne gang holdt det for oss å se den utenifra.
Vi tok undergrunnsbanen fra nærmeste stopp Ottavino fra der vi bodde nær Vatikanstaten. Vi måtte skifte linje på stasjon Termini der vi gikk av på stasjon Colosseo som ligger like ved Colosseum.
Vi kjøpte en kombinert billett, der vi først var innom en svær park som inneholdt en masse severdigheter, som paletinerhøyden, Forum Romanum osv. Det som var merkelig var at vi i billetten fikk et besøkstidspunkt for å gå inn på Colosseum. Etter at vi hadde vært et par timer i parken gikk vi ut og bort til Colosseum. Men det viste seg at vi ikke fikk komme inn der før om et par timer. En merkelig ordning som gjorde at vi var nødt til å slå i hjel et par timer. I området rundt Colosseum krydde det av selgere, tiggere og folk som ville guide deg rundt. Vi fant heldigvis en liten rolig bar like i nærheten. Da vi endelig kom oss inn i Colosseum var følelsen at det var greit å ha vært der og sett det, men ikke verdt alt oppstyret med å komme inn.