Unik bygning som er verdt et besøk inklusiv inngang. Når man entrer bygningen blir man nesten satt ut av den buede kuppelen med åpning i midten. Mulig vi var heldig for beskøet her gikk forholdsvis smidig, som eneste severdighet i Roma.
Konstruksjon med fantastiske helhet i utforming og farge. Bør besøkes når man er i Roma
Smidig inngang uten kø.
Imponerende med tanke på alder. Gravene til de første Italienske konger, pluss f.eks Raphael. Ta deg tid nok.
Wow! Vi ble rett og slett fullstendig bergtatt av dette enorme bygget som åpenbarte seg brått da vi kom fra en av de trange sidegatene midt i mot inngangen! Fantastisk! Det massive bygget på denne relativt trange plassen, de massive dørene og ikke minst innsiden. Vi besøkte stort sett alt som er å se i løpet av våre ti dager i Roma, og Pantheon toppet alt!
Var der på kveldstid ved en anledning og da var torget en salgsplass for påtrengende selgere av alt mulig slags fjas, men på dagtid opplevde vi roligere atmosfære og tilogmed en gruppe sangere som fremførte opera. På plassen foran Pantheon finner man restauranter så det er mulig å sette seg ned å beundre byggverket over mat og drikke. Skulle vi ønske oss noe anderledes med plassen ville det vært at turistene respekterte stillheten Pantheon ønsker seg inne. Da hadde det vært enda mer mektig å stå inne i denne enorme domen.
En av de best bevarte bygningene i Roma. Flott å få se. Her kan du betale en pris for å gå inni å se på dagtid. Det gjorde ikke vi, men sikkert flott det også.
Vi besøkte Pantheon en formiddag med regnbyger. Det var gratis inngang i dette fabelaktige bygget. I og med at det regnet fikk vi definitivt oppleve at det er et lite hull på toppen av kuppelen.