Ingen kø da vi besøkte katedralen. Storslått og flott. Messe pågikk. Litt dumt at det ikke var lov til å fotografere inne, men det gikk greit. Vaktene hadde sin fylle hyre med å hindre turistene å ta bilder...
Kom inn i katedralen og ble slått over størrelsen. Og at vi var der tidlig på sesongen og før påske gjorde også sitt til og gjøre opplevelsen enda finere. Veldig lite som forstyrret synsinntrykkene. Det eneste jeg angret på var at jeg ikke hadde satt meg mere inn i historien på forhånd. Det gjelder forresten det meste vi så på en uke i Toscana. Så tips både til meg selv og andre. Les deg opp på en del av det du vet du vil oppleve når du er på tur.
Flott kirke, absolutt noe å få med seg for store og små. Gratis inngang, men man må hente billett med tidspunkt, dette fører til noe ventetid. Vi var der i oktober, da måtte vi vente 45 min fra vi hentet billetter til vi slapp inn.
Selv om det var både kø og ventetid for å komme inn i denne berømte katedralen, så var det i høyeste grad ventetiden verdt ! Ved en slik opplevelse føler man seg liten og ydmyk. For noen malerier, og for en skjønnhet. Tankene går uvilkårlig til dem som har blødd og svettet for å få til denne gigantiske katedralen. Ta turen dit, - det anbefales på det varmeste. Og opplev samtidig det skjeve tårn i Pisa, - det er virkelig skremmende skjevt !!!
For en fantastisk katedral. Jeg har aldri sett en slik katedral med så mange store flotte malerier. Takmaleriet var helt utrolig. Mange flotte detaljer. Gratis å gå inn i katedralen. Hvis man har bare skuldre får man en kappe å ha over før man går inn.
Et mektig syn - utrolig vakker! Når man først besøker det skjeve tårnet i Pisa, som ligger rett ved siden av, bør man unne seg en tur innom Duomo Pisa . Denne kirken er virkelig verdt et besøk.