Zermatt har alt en klatrer/ turgåer kan tenke seg. Fjellene jeg har klatret her i peninnealpene er Dufourspitze 4634 moh ( Monte Rosa) Dom 4545 moh ( Michael fjellene) Castor 4226 moh og Breithorn 4165 moh. Breithorn er den letteste 4000 meter i alpene, og jeg har vært på toppen 18 ganger til nå. Har en brekunskap trenger en ikke betale guide til denne toppen. De overnevnte andre topper bør guide brukes, da mulighet for feilgrep er MANGE. ( jeg bruker iallefall guide på Dom og Monte Rosa fjellene.) Monte Rosa har 10 topper over 4000 METER, og Dufourspitze er det nest høyeste topp i alpene. Lette turer teknisk uten bruk av guider er Mettelhorn, Oberrothorn, Platthorn + mange andre fjell over 3000 meter. Mennesker som bor i Zermatt er SÆRS vennlige, å meget enkel å forholde seg til. Å besøke Zermatt, betyr å oppleve de høyeste og fineste fjellene alpene har å by på. NB Ta taubanen til Klein Matterhorn 3889 moh er å anbefale. En står på toppen i Sveits og ser inn i Italia, og god utsikt til Mont Blanc 4810 i Frankrike. Mont Blanc klatret jeg i 2008 ( le grande travers) fra Chamonix. Chamonix er fantastisk, men Zermatt er så mye MYE bedre.
Dear visitor, thank you very much for your positive review about Zermatt, the surrounding mountains and the cable cars. We look forward to welcoming you soon again in Zermatt.
Koselig liten fjelllandsby i de sveitsiske alper rett ved matterhorn,utrolig fine bakker,du trenger mange dager på å bli kjent i alpinanlegget.ingen biler,ingen forurensning.ikke imponert over sveitsisk mat,det er overvurdert og ostefondue skal du få gratis av meg,det koster skjorta å dra hit men det er værdt hver eneste krone aberet er att det er ingen steder i den norske fjellheimen som duger etter dette,har værdt her 2 ganger og skal garantert reise hit flere ganger
Thank you so much for your visit - we hope to welcome you soon back in Zermatt
Skianlegget i Zermatt har fantastisk bredde i sitt tilbud. Fra store offpist muligheter til preppede stuegulv for de som ikke er då øvede. Heissystemene er topp moderene og effektive.
Høyden gjør at en alltid finner tørr snø.
Zermatt er bare fantastisk. Her finnes alt fra fantastiske løyper, offpiste og breer til stjernerestauranter. Hold deg inne med bankforbindelsen din og nyt livet. Dette er strålende, men langt fra rimelig!
Var der fire dager i påsken 2017. Hadde flaks med været og da får en maksimalt ut av alpinanlegget. Heisene fungerte bra. Øverste gondol var stengt i to dager pga fare for isras fra breen. Helhetsinntrykket trekkes ned ved at mat og drikke er for dyrt. På den italienske siden kostet det 40% mindre, og maten var like god. Spørs om ikke mange derfor unngår å spise lunsj på sveitsisk side.
Etter å ha opplevd de mange skisteder i alpene har vi definitivt funnet vår favoritt. Neste år blir det med hele familien og vi kommer til å reise her hvert år fremover.