Porto Santa Maria er et perfekt valg for et opphold i Funchal. Hotellet ligger sentralt til i gamlebyen. Restauranter, barer og butikker ligger på rekke og rad, rett utenfor inngangsdøren. Uten at dette virker forstyrrende, da hotellet er godt isolert. Alle hotellets ansatte vi kom i kontakt med, var profesjonelle, smilende og hyggelige. Jeg vil spesielt trekke frem Maria Trindade, i resepsjonen. Et fantastisk nydelig og serviceinnstilt menneske! Rommene var rene og delikate, med kjøleskap og kokemuligheter. Uteområdene var rene og velholdte, godt utført av hotellets smilende gartner. Frokosten var flott, med veldig godt utvalg. Jeg reiser mye, og savner ofte grønnsaker til frokosten. Her blir det servert både varm og kald mat, frukt, grønnsaker og et stort utvalg av annet pålegg. Hotellet er kun for voksne, så gjennomsnittsalderen er ganske høy. Er du ute etter fest og moro, velger du et annet hotell eller går på en av de nærliggende barene. For alle andre, er dette et godt valg. Jeg kommer garantert tilbake. Det eneste som trekker ned, er betaling for safen på rommet (€ 1,50 pr. dag). Det er bare irriterende.