Vakkert sted med flotte parkområder, vi talte ikke alle trappetrinnene men det skal være rundt 700. Fint for mosjonister å løpe opp og bed alle trappene.
Hvis man vil gå til Bom Jesus så er det 700 trappetrinn å gå. Fint område når du kommer opp med restaurant, cafe, kiosk og hotell.
Det er også en suvenir butikk på stedet.
Hvis du ikke orker å gå de 700 trappene til toppen kan du spandere en tier å ta denne litt eldre farkosten som tar 3-minutter til toppen. Fint å gå trappene ned igjen😀
Masse trapper. Selve kirken var delvis stengt for oppussing da vi var der, så det var litt kjipt. Fint område rundt, nydelig utsikt. Anbefaler å lese om stedet før man drar, mye symbolikk i skulpturer og de små kapellene på vei opp trappene.
Anbefaler å besøke Bom Jesus do Monte, et imponerende kloster hvor du kan kjøre opp og ned med en slags «fløibane». Det er også mulig å benytte trappene som fører opp til kapellet.
Kjempefin utsikt over Braga by.
På toppen finnes det en kaffe med en terrasse – her kan man kjøpe en forfriskning.
Flott måte å komme seg ned til bunn av trappene for å gå opp. Fasinerende gammel kabelbane. Vann fylles på får å øke vekten på vognen å toppen som da trekker nederste opp.