Vi, et par på snartur i København, så etter et sted for en øl og en rask liten matbit før hjemtur med DFDS og buss fra Hovedbanegården, og fant Axelborg Bodega, adr. Axeltorv 1, ca. 3 min. unna og rett rundt hjørnet for SAS-hotellet. Stedet var nesten smekkfullt, men vi fikk et vindusbord akkurat idet et annet par skulle til å gå. Siden vi ikke var så sultne, spurte vi om å få dele en rett til 139 DKK bestående av to stekte rødspette-fileter med remulade og to skiver grovbrød. Og det var greit. Flyndrefatet kom med en ekstra tallerken og bestikk etter et kvarters tid. Og så god rødspette har vi aldri tidligere smakt: nystekt og varm med knisprende sprø skorpe og så mør inni at vi nesten ikke behøvde tygge den. Vi pleier ofte når vi er i København, å ta en platte med sild, rødspette, lun leverpostei og en skive svinestek, og på båten har de også alltid stekt rødspette på buffeten. Men etter å ha smakt den på Axelborg Bodega vet vi hvordan rødspette kan og bør smake! En annen god opplevelse var ølet som vi dristet oss til å prøve: Hoegaarden, et gyllent, litt grumsete øl (belgisk hveteøl) med en smak av eple, sitrus og koriander og med en båt lime på siden av glasset øverst. Godt! Ellers må vi berømme serveringsdamene for rask og hyggelig service til tross for sprengfullt hus, et stort selskap som skulle ha matservering pluss øl og dram med kontinuerlig påfyll. Hvis vi skulle trekke noe ned, må det være støynivået når det er fullt, for akustikken var ikke ideell, som nok skyldes åpent rom til annen etasje. Vi kommer gjerne tilbake både for å spise rødspette igjen og for å prøve andre retter.