Strøget er en 1,1 km lang gatestrekning i København, som går fra Rådhuspladsen til Kongens Nytorv. Strøget fikk sitt navn i slutten av 1800-tallet. Inntil da snakket man om Routen (Wikipedia). Det var Danmarks første gågate - og er den lengste gågaten i Europa, med et stort utvalg av butikker. Ja, jeg går selvsagt oppover Strøget på mine årlige Københavnturer. Jeg tar meg god tid, ikke for å handle - der er det stort sett dyre "jålebutikker" - men for å oppleve det pulserende livet som er der samt sette meg ned med en liten pils på de mange fortausrestauranter. Jeg må ta meg en tur både på dagen, men også om kvelden - for da er det en helt annen stemning med også gateunderholdning. Det mest interessante er imidlertid gatens side-og parallell-gater; tar man avstikkere til disse, går tiden fort. Her er det mye og se og oppleve, ja, her hender at jeg handler også. Mange av disse gatene og plassene (Gråbrødretorv, Kultorvet, Vor Frues Plads, Fiolstrædet, Købmagergate osv.) har utrolig mange interessante og ulike småbutikker, gode restauranter - og den italienske isbaren på Vor Frues plass, like ved Universitetet og domkirken, er virkelig verdt et besøk. I Strøget og dens omgivelser kan man virkelig slappe av og hygge seg - og ta deg god tid!
Ta også en gåtur gjennom Strædet. «Strædet er en samlet betegnelse for en gadestrækning i København, der forløber – mere eller mindre – parallelt med Strøget, fra Vester Voldgade ved Rådhuset til Højbro Plads» (Wikipedia). Her finner du uterestauranter på rekke og rad - også roligere enn i Strøget.