Vi tok turen til Christiania en lørdag formiddag. Hadde ingen forventninger, så det var ikke så mye som skulle innfris. På vei inn gikk vi under skiltet «Christiania». Det var en søtlig eim i lufta, det levnet liten tvil om hva som var hovedingrediensen i det som ble røyket der inne.
Først kommer man inn til et lite torg med diverse boder og gateselgere. Her var det en kar som solgte «yoga brass bowls». Imponerende lyd i de messingbollene.
En bod solgte alt man måtte trenge av sigarettpapir og røykeanordninger. Personlig synes jeg det er litt trist at dette er helt «innafor» å gjøre.
Rett etter vi ankom, kom det flere titalls politi som sperret av en stor del av bydelen. Vester, hjelmer og store biler ankom. En veldig stille og rolig aksjon, som tyder på at dette skjer med jevne mellomrom. Det var bare en gammel hippe som satt og ropte ukvemsord som var reaksjonen på dette.
Det var forøvrig fult av søppel i hele området, så det er tydelig at det viktigste er ikke miljø, men å kunne gjøre som man vil. Jeg ville ikke tatt med barn og unge hit.