Mathias Dahlgrens Matbar er en institusjon på Grand hotell i Stockholm. Med en stjerne i Michelin guiden, og et gode skussmål, var våre forventninger høye.
Og det uformelle lokalet, de hyggelige kelnerne og det brede utvalg i mat og vin, var meget lovende. Vi valgte den anbefalte 5 retters set meny denne gangen med tilhørende viner til ca kr 1800 per person. Alternativt ble vi informert om at 3 til 4 av rettene på a la carte menyen ville normalt være tilstrekkelig.
Vår 5 retter startet med en smakfull og god cheviche av hjälmargøs. Så fikk vi en rett bestående av potatis og trøffel med egg og grasløk. Denne ble det rett for mye av for vår del. Fra å starte ganske smakfullt, opplevdes retten for stor og uspennende. rett 3 var smørstekt blodpudding. Kanskje ikke en favoritt i utgangspunktet, selv om man er vokst opp med blodpudding, og normalt er slike retter en stor positiv overraskelse på gode restauranter. Men denne falt ikke i vår smak. Elgfileten var god, men mer på det jevne i forhold til forventninger om noe spesielt som man normalt opplever på en stjerne restaurant.Og alt for mye rødbeter. Desserten med epler var nydelig og rundet av det hele på en fin måte.
Servicen var upåklagelig og sto i stil til med stjerne og prisnivå. Hyggelig, personlig og kunnskapsrik fra vi kom til vi gikk.
Lokalet er uformelt, varmt og stemningsfullt. En hyggelig restaurant. Men stolene er forferdelige. Det er sjelden man sitter så dårlig på restaurant i dag, og ihvertfall på en stjerne restaurant.