Vi brukte ikke lang tid her, og ble veldig skuffet. Anbefaler andre å finne noe annet i Helsinki enn Ateneum Kunstmuseum.
Et usedvanlig flott museum med malerier av de finske gullalderkunstnerne og fremveksten av den moderne kunsten i Finland.
Finlands store kunstnere utstilles samt spesialutstilling. Mesterverk av ypperste klasse. Beliggenhet midt i byen. Bra garderobeforhold, restaurant og museumsbutikk. Anbefales!
Besøk den temporære utstillingen av Alvar Altos design. Bra og overkommelig. Få med deg essensiell finsk kunsthistorie i samme slengen.
Ateneum hadde Modigliani som tema utstilling i hele tredje etasjen. Med pene nakne kvinner og portretter. Modigliani malte massor tross at han døde i Tyfus og Tuberkel 35 år gammel. Og da gjorde hans gravide kone selvmord ved å hoppe ut igjennom et vindu.
I 2 våningen finsk klassisk kunst og i 1. etasje stort cafe og museumshandel.
I cafeet vin og øl og mat. 12, 16 eller 24 spør de og det er hvor meget vin du ønnsker i cl.
Ateneum er bygget i klassisk stil many years ago og ligger vra plassert ved jernbanetorget.
Gå dit! Gode utstillinger, få også med den faste utstillingen av nasjonale klenodier... Fin kafé med enkle retter.