“En fin opplevelse”
Anmeldelse av Ask & Loke

Ask & Loke
Vurdert som nr. 3 av 151 Restauranter i Drammen
Fortreffelighetsbevis
Beskrivelse: Ask og Loke Spiseri og Bar skal være et mat og drikke sentrum i Drammen. Der fokus på gode lokale råvarer, bærekraft og dyktig håndarbeid på kjøkkenet, i baren og ved bordene skal være i sentrum. Vi vil vise hva regionen har å tilby og fremme dette gjennom opplevelser i et spennende og behagelig miljø. Vi vil skape et måltid uten begrensinger eller etikette. Heller ekte matglede, spennende kombinasjoner og unike presentasjoner til en riktig pris. Vi skal høste, sanke, konservere og foredle de råvarene som er tilgjengelig i sesong. Med god drikke i form av håndlaget øl, spennende viner og tidløse cocktails vil vi prøve å gi alle våre gjester en unik og flott opplevelse. Ask og Loke drives av Jonatan Bukkøy Arntzen. Han har lang fartstid på Kjøkkenet. (Maaemo ***, Cornelius på Holmen Kjøkkensjef, Oro By Terje Ness *, Onda by Pal & Ness Sous Chef, Palmen Grand Hotell kjøkkensjef, Kreativ catering Kjøkkensjef) Sammen med Andreas Elliassen(Finesmecher, Le Canard, Kolonialen Bislett)
Anmeldt 2. desember 2018 via mobile enheter

Gode råvarer satt sammen på en spennende måte. Alt falt i smak. Vi gleder oss til å komme tilbake og nyte lokale råvarer til sesong.

Dato for besøk: desember 2018
Takk, 998ninas

Anmeldt 12. november 2018

Denne restauranten er besøkt flere ganger, og alltid like spennende og god mat. Bruker lokale råvarer og spennende ingredienser. Maten er nydelig

Dato for besøk: november 2018
Takk, Gro S
Anmeldt 3. november 2018 via mobile enheter

Hyggelig restaurant med hyggelig betjening....men der stopper det.

Bestilte følgende 3 retters:

Forrett:
Spekemat fra Ask gård.

Forventet noe mer enn to skiver "Stranda skinke" på tallerken til den prisen. Hadde kokken hatt litt mer oppfinnsomhet, så kunne man hevet dette med tilbehør som flatbrød, godt smør og kanskje en rømmeblanding så kunne man forsvart retten.

Hovedrett:
Hjortefilet.

Her kom den største skuffelsen. Nå skal det sies at jeg er jeger og "hobbykokk", så jeg ønsker ikke svartmale dette fordi jeg liksom kan så mye om matlaging - men det går en grense.
Her er tydelig bruken av souvid veldig mye brukt, og kanskje i overkanten for mye. Spesielt dumt å overbruke teknikken på hjortekjøtt, siden man fort kan få lever smak og konsistens.
Når jeg fikk retten servert, så var kjøttet grått tversigjennom uten konsistens. Det smakte lever.
Fikk ny rett servert etter å bemerket misnøyen, det skal sies at servitøren så dette selv når jeg bemerket misnøyen - så ingenting å si på service.
Men, den nye porsjonen var riktignok en tanke rosa i kjøttet, men likeså sanne konsistens og leversmak. Dette er i mine øyne dårlig utført av kjøkkenet.
Det var en brun saus uten karakter, definitivt base på smør og mel. Ikke en god karakteristikk til viltkjøtt.
Så konklusjon der er hurtigkjøkken mat på en rett som var dyrest på menyen og langt under par!

Dessert:
Riskrem.

Enkel fløtekrem spicet opp med syltet kirsebær, overhode langt unna hva jeg hadde forventet når man bestiller riskrem. Riskrem bør ha et sting av ris - her var det helt manglende dessverre.

Alt i alt skuffet over en restaurant som skal fremstå som Drammens gourmet restaurant - anbefales ikke dessverre. Det er litt synd siden potensialet er så stort.
Jeg er godt bereist og spist på mange forskjellige gourmetrestauranter rundt i verden, sitter igjen med konklusjonen over at Ask & Loke har mye å lære på kjøkkenet. De har sikker mye gode råvarer, men må utnytte disse for å få frem det beste - ikke utnytte dette for rask omsetning i høy prissetting, da går det fort nedover.

Dato for besøk: november 2018
2  Takk, Chalott
Jonatan A, Owner på Ask & Loke, svarte på denne anmeldelsenBesvart 5. november 2018

Hei Kenneth

Takk for en beskrivende og konkret kritikk av ditt besøk hos oss på Lørdag. Vil bare få beklage den kjipe opplevelsen du fikk og at vi ikke leverte på ditt bord denne hektiske lørdagen.

Jeg er enig i at spekematen var fattig denne dagen og at det aldri skulle forlatt vårt kjøkken. Det er mitt ansvar som medeier og kjøkkensjef å påse at alle får den kvaliteten og standarden som vi skal levere her på Ask & Loke. Og at deres hjort dessverre ble for meget behandlet som du helt riktig skriver danner hint av transmak. En jeger til en annen. Dette er uakseptabelt og godt at du tar opp så vi kan forbedre oss ti en hver tid. Kjøkken gjør feil i ny og ned. Har personlig stått på kjøkkenet i alt fra ORO til Maaemo og opplevd at av og til glipper det. Det er like uakseptabelt hver gang og man kan ikke annet en å beklage så meget.

Noen kommentarer til din kritikk vil jeg også få med. Du skriver at sausen var en tydelig smør og mel jevning. Dette stemmer ikke. Vi lager en pure på jordskokk, viltkraft og sorte trøffler. Altså en kremet saus som harmonerer med kjøttet, den karameliserte jordskokk pureen og den syrlige soppgeleen. Forstår at denne heller ikke leverte hos dere men det er altså ikke en smør og mel jevning.

Riskremen er kokt på ris. Samme oppskrift som mors riskrem. Mixses til en glatt creme og vendes med kake creme. Vi velger å passere denne og servere den som en luftig og glatt creme. Nok en gang leverte det ikke hva som dere forventet. Og vi tar en runde på om man skal ”tukle” med tradisjonelle retter.

Så beskriver du oss som en gourmet restaurant. Vi har aldri noen gang omtalt oss som gourmet. Du er bereist så du vet nok godt hva en gourmet restaurant er. Det er ikke Ask & Loke. Vi har alltid stått på råvarens og smaken side. Med kortreist og bærekraftig og upretensiøs mat. Og vi er priset der etter. En rask runde på nettet viser at vi er billigere en nesten samtlige a la carte restauranter i Drammen. Vi fokuserer på håndverket på kjøkkene, god service og høy takhøyde. Gourmet ryktet kommer fra våre gjester og er noe vi er takknemlige for men ikke noe vi identifiserer oss med. Vi er ikke ute etter en rask omsetning heller, da hadde vi åpnet en helt annen type restaurant. Vi er inne på vårt andre driftsår og vi skal være med å skape matglede i denne byen så lenge vi kan bygget på en sterk grunnmur ikke et luftslått, gjennom hardt arbeid og feedback fra dere gjester.

Så med dette nok en gang en ærlig beklagelse fra meg for det dårlige inntrykket vi gjorde på deg og ditt selskap. Eg skal og ta med noen tips fra deg også. Spekematen skal pimpes! Vi skal servere den med rørt fenalårsmør og hjemmelaget flatbørd! Vi skal ikke bli stresset av høyt trykk i disse julebordstider så Hjorten skal bli godt behandlet langt vekk fra vannbadet.
Eg setter like stor pris på ris som ros og det er dere som hjelper oss videre og arresterer oss når vi gjør feil. Håper å se deg og ditt selskap hos oss ved en senere anledning og lar oss rette dette inntrykket som eg vet vi kan.

Hilsen Jonatan Bukkøy Arntzen

Anmeldt 25. oktober 2018

Har vært flere ganger i Ask&Loke og altid har vært fornøyd!
Topp kvalitets mat og god stemning!
Det er ingen restaurant i Drammen som tilbyr samme kvalitet på maten.

Dato for besøk: oktober 2018
1  Takk, MartinsTrei
Anmeldt 21. oktober 2018 via mobile enheter

Maten er noe av det beste jeg har spist i Drammen, men servisen trekker ned ett ellers veldig godt inntrykk. Vi var 10 stykker, og flere av rettene ble bare plassert på ett bord ved siden av, så måtte vi fordele selv. Spørsmål om mer drikke er ikke eksisterende og kaffen kom til de forskjellige med en halvtimes mellomrom. Desserten så veldig fin ut, men kunne fint vært litt mer smakfull. Den datt litt igjennom i forhold til ett ellers godt måltid.

Karakteren 5 for mat, og 2 for service

Dato for besøk: oktober 2018
1  Takk, Torstein T

Reisende som så på Ask & Loke, så også på

Drammen, Drammen kommune

Har du vært i Ask & Loke? Del dine erfaringer!