Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms
Lagre
Anbefales å besøkes

Om du er interessert hvordan gjenreisningen etter andre verdenskrig gikk for seg så anbefaler jeg... les mer

Anmeldt 19. januar 2021
Steinar H
Loppa, Norge
Sterkt besøk

Sterkt besøk, og med gode illustrasjoner og elementer som viser både ødeleggelsen og det som kom... les mer

Anmeldt 28. september 2020
christianlomsdalen
Bergen, Norge

Anmeldt 17. april 2018

Her får man med seg hele historien, man ser virkelig hvor ødelagt Finnmark var etter krigen, og man får et lite bilde på hvordan menneskene klarte å reise seg igjen, virkelig imponerende, man kan se grotter hvor folk bodde under krigen, identiske rom fra hytter/hus slik at man får en liten formening om hvor trangt og hvor lite plass man hadde på veldig mange mennesker, virkelig verdt et besøk

Dato for opplevelse: april 2018
1  Takk, Nine_171
Doris W, Kundeansvarlig på Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms, svarte på denne anmeldelsenBesvart 18. april 2018

Hei Nine.
Tusen takk for både besøk og hyggelig anmeldelse!
Hjertelig velkommen tilbake og beste hilsen fra Hammerfest.
Doris / Publikumsansvarlig

Anmeldt 17. oktober 2017

Vi var fire som gikk for å se museet, der den ene hadde vært der før og derfor kunne anbefale besøket. Det tok litt tid, for det var mye å lese som var interessant og opplysende. Man har jo lest fra historien om den brente jords taktikk, men her fikk vi virkelig sett resultatet på foto og installasjoner om leveforholdene på den tiden. Dette burde egentlig ha vært gratis, da sikkert mange flere ville ha sett utstillingene.

Dato for opplevelse: oktober 2017
Takk, Odd H
Doris W, Front Office Manager på Gjenreisningsmuseet for Finnmark og Nord-Troms, svarte på denne anmeldelsenBesvart 19. oktober 2017

Hei Odd.
Tusen takk for din hyggelige anmeldelse og ikke minst, takk for besøket :-)

Vi setter bestandig stor pris på når folk anbefaler Gjenreisningsmuseet og tar med seg venner og familie hit og det gleder oss veldig at du opplevde besøket hos oss som interessant og opplysende.

Selvfølgelig skulle vi gjerne hatt gratis inngang til alle, men dessverre har vi per i dag ikke muligheten til det. Skoleklasser og grupper fra lokale institusjoner har muligheten å se på utstillingen uten betaling. Slik kan vi sikre historisk opplysning til barn og ungdom. Ellers er vi avhengig av betalende besøkende for å sikre daglig drift av museet.

Takk igjen for din støtte gjennom ditt besøk og hjertelig velkommen tilbake.

Doris

Anmeldt 4. januar 2017

Dette var en god og interessant opplevelse. Utstillingen var informativ og godt gjennomført fra start til slutt.

Dato for opplevelse: januar 2017
Takk, Simen B
Anmeldt 22. november 2016 via mobile enheter

Gjenreisningsmuseet er veldig informativt. Jeg liker spesielt kombinasjonen av tekstbeskrivelser og film. Det er også en sjeldenhet å besøke et museum der du kan gå inn i rom, stuer, kjøkken fra før- og etterkrigstid og se originale tidstypiske gjenstander som ikke er i montre eller plassert bak sperrebånd og glass.
Veldig bra! Og inngangsprisen er for lav i forhold til det du får igjen: Kr 50,- pr pers!
Dette kan anbefales når man besøker Hammerfest.

Dato for opplevelse: november 2016
Takk, Lars Vagle S
Anmeldt 30. august 2016

Et moderne museum i en fin og tilpasset bygning. Utstillingen gir omfattende bildet av hvordan Hammerfest ble fullstendig nedbrent under siste krig. Det er utrolig at hele byen ble fullstendig nedbrent. Det eneste som sto tilbake var et lite gravkapell.
En hyggelig kaffeteria på museet anbefales.

Dato for opplevelse: august 2016
Takk, Knut S