Jeg har blitt kalt matsnobb fordi jeg nekter å dra på Egon, men etter mine erfaringer er det kjip, overpriset mat uansett hvor du er i landet. Så det er helt min egen skyld at jeg lot meg lure av lavt blodsukker, bekvemmeligheten med at Egon var rett ved siden av butikken jeg skulle innom, stress og følelsen av dårlig tid når jeg kom til Tromsø. Så jeg overbeviste meg selv om at pizzabuffet med salat til 117 kr hørtes ut som en kjapp og akseptabel nødløsning.
Aller først var salaten nettopp det, noen salatblader i en stålbakke. Ved første øyenkast så stusset jeg litt over at det var så mye ost og så lite fyll på utvalget av pizzaer. På en hadde du svære biter med kylling, typ 1/2 iskube, ananas og paprika. Så hadde du en tacopizza der det lå noen spredte ansamlinger med kjøttdeig, paprika og nachochips. På den siste så det ut til å være skinke og pepperoni og kun det.
Jeg er nok i overkant glad i ost, men før dette hadde jeg ikke innsett hvor kvalmende det kan være med en overflod av smeltet ost. Lekse lært. Så ble jeg fascinert av hvordan det er mulig å ha en så luftig bunn og samtidig at den skal kjennes så deigete ut. Mistenker den tykke hinnen av smeltet ost som dekket hele bunnen kombinert med supergluten.
Hadde aldri trodd at jeg skulle mene buffet til 117 kr var overpriset, men dette var helt tragisk.