På en solskinnsdag i Kvadraturen vil mange lunsje ute, og det er travelt på Celsius. De ser ut til å ha for få servitører, som piler fram og tilbake opptatt av ikke å møte blikket ditt. Vannet på bordene er noen timer gammelt og lunka. Olden boble er kaldt, men det tar lang tid før matbestillingen blir tatt imot. Vi er en gruppe på 6, og det er mange slike akkurat nå. Jeg bestiller hvitvinsdampede blåskjell, noe jeg husker fra 10-15 tilbake var skikkelig delikatesse her.
Porsjonen er enorm. Blåskjellene er friske, ganske små, men ikke overkokt. Sausen smaker bare saltvann med litt sitron i. Vanskelig å spore hvitvinen eller fløten. Det står "urter" i menyen, men den eneste antydningen til urter er en stilk deprimert persille. For noen år tilbake kunne man lukte hvitvinen i reduksjonen, smake en anelse chili og hvitløk, og blåskjellene var raust dekket med friske urter.
Bordfølget spiser skagenrøre og chevre salat. Store tallerkener med noen gedigne skiver med pålegg lesset på og pyntet med noen salatblader lander på bordet. Chevren er en real kladeis - er det meningen man skal trøkke i seg hele ostehjulet?
Det eneste som rettferdiggjør de stive prisene er beliggenhet og størrelsen på porsjonene. Nei, det var triste greier.