Besøk på Valkyrien restaurant "Valka" 2. mars 2024.
Jeg hadde en meget ubehagelig opplevelse på Valka denne ettermiddagen.
Jeg var med 2 venninner og drakk 2 øl og en akevitt mellom 1600 og 1800.
En mann med kinesisk opprinnelse som sa at han var eier av restauranten, påstod at jeg hadde drukket 3 øl, ikke 2
, og ville ha penger for det.
Dette resulterte i en meget ubehagelig scene der han, på en udannet og veldig uhøflig måte, insisterte på å få betalt for 3 øl.
Min venninne, som satt sammen med meg hele tiden, kunne selvsagt bekrefte at jeg bare hadde drukket 2 øl.
Da jeg til slutt slo håndflaten i bordet etter kineserens uhøflige og fullstendig feilaktige beskyldninger, ville han kaste meg ut voldelig og jeg ba han hente politiet.
Til slutt fikk jeg regning på 2 øl men han truet med at neste gang måtte jeg betale umiddelbart hver gang jeg bestilte en øl.
Jeg har som pensjonert flykaptein i SAS reist over hele verden og ikke minst i Kina. Jeg har aldri noen gang blitt behandlet på denne måten noe sted.
Så mitt forhold til Valka. Valka er mitt stamsted hver onsdag og jeg har et veldig godt forhold til den vanlige kelneren som er der om kveldene. Jeg har også et godt forhold til bandet Storm und Drang og arbeider sammen med pianisten Per Harang i et kor.
Sist onsdag underholdt jeg med flere sanger til stor applaus fra salen. Det er ikke første gang jeg har bidratt med underholdningen på Valka.
Jeg forsøker gjerne å få venner med, og har foreslått Valka til en gruppe jeg arbeider med, som stamkafé.
På veien ut var det flere stam-gjester som kjente meg og var sjokkert over den behandlingen jeg fikk.
Jeg har ikke for vane å drikke mer enn jeg betaler for og denne beskyldningen var ærekrenkende.
Denne kinesiske eieren kunne knapt snakke skikkelig norsk, hadde ikke oversikt over bestillingen, men verst av alt: Hadde ikke dannelse og behandlet en gjest på en skandaløst brutal måte.
Slik oppfører man seg ikke i Norge!!!