Vi har spist på Ruffino flere ganger, og alltid vært fornøyd med mat og service. Det er litt «ekte Italia» midt i Oslo , og hakket opp fra mange andre restauranter når det kommer til stil og service.
Men dette besøket ble en stor skuffelse. Vi bestilte i god tid før besøket, og fylte ut aktuelle allergier som de ba om. Det er veldig viktig for oss, og vi følte oss godt ivaretatt som gjester. I tiden før vi skulle spise der fikk vi flere påminnelser om besøket, og vi tenkte at her tar de gjestene på alvor. Vi ankom til avtalt tid og fikk anvist bord. Men derfra og ut skurret det. Selv om det bare var halvfullt når vi kom, tok det lang tid å få bestilt. Under matbestilling understreket vi allergier og refererte til mailen ved bordreservering. Nei det hadde han ikke sett noe til, så vi måtte ta alt om igjen. Etterhvert ble vi usikre på om de egentlig brydde seg så mye som de lot som.
Grunnet allergi var det mye som ikke kunne spises av en av oss. Resultatet var en enkel biff uten saus eller potet, men en enkel salat. Så etter at de visste om allergiene i over en uke, var dette alt de kunne tilby! Vi har vært på mange restauranter, men sjelden opplevd så elendig innsats fra kjøkkener. Vi velger å tro at her er det en kokk som ikke bryr seg hverken om mat eller kunder.
Etterhvert ble det fullt, og vi skjønte etterhvert at vi burde gå. Hovmester kom gang etter gang rundt og kikket på bordene og tydelig ba kelner pushe for å få ut gjester slik at de fikk ledige bord. Vi tok et glass vin til og satt nærmest på trass. Men da de kom og la klar duk og nytt bestikk under avlastningsbordet vårt var det ikke særlig trivelig lenger. Vi betalte og gikk, og aldri har jeg følt meg mindre velkommen og mer utilpass enn denne kvelden. Vi kommer nok til å besøke mange andre spisesteder før vi kommer tilbake hit. Om restaurantsjef trenger noen tips, kan vi gi han navn på noen restauranter hvor de kan få noen råd om kundebehandling og matlaging.
For her trengs det tydeligvis endringer.