Jeg har sjelden hatt så stor og langvarig glede av å tenke tilbake på restaurantbesøk som etter å ha spist på restaurant Rest i Oslo.
Konseptet å bruke råvarer som tradisjonelt ikke omsettes er genialt. Å kaste mat er en praksis som bør endres, og det unge teamet på Rest gjør sitt for å vise at det går an.
Med kreativitet, fantasi og kunnskap om gastronomi og kokkefaget utforsker de nye retter. Og dette resulterer i restaurantens meny. Hit går du ikke for en enkelt middag, her nyter du i fire timer! Det serveres små, kunstneriske sammensatte smaksopplevelser. Alle retter tilberedes fortløpende i det åpne kjøkkenet og kokkene kommer selv ut og forteller og forklarer hva som serveres og hvor råvarene kommer fra.
Logistikk i servering og samhandling blant personalet virket for oss som perfekt. Glass og servise ble dekket og tatt av, vin og vann ble sjenket etter alle kunstens regler. Maten ble servert fortløpende av hyggelig betjening.
Vi ble tatt imot og henvist rett til håndspriten da vi kom, noe som er helt greit nå når verden preges av pandemi. For meg ga det et signal om at vertskapet tok hygiene på alvor.
Lokalet er stort nok til at hvert selskap har rom og rolig atmosfære rundt seg.
Vi følte oss som de eneste gjestene selv om vi selvfølgelig ikke var det.
I løpet av fire timer er det naturlig at man må på toalettet. Også her var det rent og estetisk. Ofte tilsyn, og topp hygiene.
Kort sagt, en aften på Rest var en stor opplevelse som jeg gjerne gjentar en annen gang.